FANtv-nl-logo-mobile

Nissan Primera

Nissan had vroeger een stoffig imago, maar daar heeft het automerk verandering in gebracht. Met de nieuwe Nissan Primera zorg je er zeker voor dat je gezien wordt.Nissan heeft nog altijd een stoffig imago van vroeger overgehouden. Vroeger kon je niet eens met een Nissan bij je schoonouders aankomen. Maar het automerk is goed bezig hier verandering in te brengen. De nieuwe Nissan Primera ziet er niet alleen dynamisch en strak uit, maar is ook voorzien van de laatste technische snufjes op het autogebied.


De motorversies 2.0 (benzine) en 2.2 dCi (diesel) zijn ook verkrijgbaar met een Tekna Pack. Dat omvat sportieve bekleding, lichtmetalen 17 inch velgen, Xenonkoplampen, ESP, wisselaar voor zes cd's in het dashboard, Premium audio met subwoofer en Intelligent Cruise Control. De Cruise Control zorgt dat de auto zelf afremt als jouw voorganger remt en hij geeft ook automatisch weer gas. Als extra heeft de Primera ook een parkeerhulp met een camera in de bumper en ingebouwd beeldscherm in de auto.


Rijstijl
De stuurbekrachtiging is aangepast voor een scherpere respons, waardoor de bestuurder nog meer in command is. De voorvering is achttien procent versterkt om de toch al minimale duikneiging verder te verminderen. En om de stabiliteit te waarborgen, zijn voor- en achterwielophanging uitgerust met stabilisatoren. De Primera heeft bovendien een nieuw elektronisch stabiliteitssysteem (ESP) van de tweede generatie van fabrikant Bosch. De wegligging is door deze veranderingen naar een nog hoger plan getild, waardoor de Primera sportief ingestelde bestuurders zonder meer zal aanspreken.


Interieur
De binnenkant is compleet veranderd. De Primera is voorzien van cruise control, navigatiesysteem en een  boordcomputer, die niet alleen de rijafstand berekent, maar ook de gemiddelde snelheid weergeeft. Verdwalen zit er al helemaal niet meer bij met deze nieuwe snufjes. Het navigatiesysteem berekent namelijk ook automatisch alternatieve routes. De bediening voor audio en cruise control zijn op fraaie wijze geïntegreerd. De matte chromen afwerking van deze schakelaars en de achtergrondverlichting zijn duidelijke veranderingen. Ook de nieuwe bekleding van de portieren, met zacht materiaal aan de bovenzijde en een fraaie armsteun.


Exterieur en smoel
Van voren oogt de Primera dynamisch en strak. De luchtinlaat voor de motorruimte (onder de kenmerkende vleugelvormige grille van Nissan) vormt een geheel met de motorkap en de voorruit. De strak op de spatborden aansluitende bumpers versterken de indruk van een uit één stuk gebeeldhouwde auto. De flanken spelen een visueel spel met de koplampen, met de capsulevormige passagiersruimte en met de verticaal aflopende achterzijde van de auto.


De nieuwe Nissan Primera is absoluut een auto waarmee je jouw schoonouders kunt bezoeken!


Vergelijkbare artikelen