FANtv-nl-logo-mobile

Kia Picanto

Kia lanceert met de Picanto een auto met een pittig uiterlijk en levendige prestaties. Deze trendy auto rijdt ook nog eens superzuinig: 1 op 20. De Picanto is met recht een pittige stadsauto.


Kia koestert grootse plannen met het nieuwe model, de Picanto. Het uiterlijk is pittig, de prestaties zijn levendig en hij rijdt zuinig (1 op 20). Kia mikt met dit model op een toppositie in het compacte segment in Nederland.

De viercilinder benzinemotoren zijn compact en opgebouwd uit lichtmetalen componenten. De cilinderkoppen tellen twaalf kleppen. Deze combinatie zorgt voor levendige, sportieve prestaties en een gering brandstofverbruik. De 1,1-litermotor levert een maximumvermogen van 65 pk bij 5.500 toeren per minuut. De Picanto acceleert van 0 naar 100 kilometer per uur in 15,1 seconden en heeft een topsnelheid van 154 kilometer per uur.   


Rijgedrag
De handgeschakelde vijfversnellingsbak die in de Picanto wordt toegepast, beschikt over een hydraulisch bediende koppeling. Die draagt bij aan het prettige schakelen. De elektronisch geregelde viertrapsautomaat beschikt over een zogenoemd Variable Force Solenoid-kleppensysteem (VFS) waardoor koppelingen beheerst ingeschakeld worden. Dat bevordert schokvrij schakelen.


De Kia Picanto heeft rondom onafhankelijke wielophanging. Het is de beste optie voor een comfortabel en stabiel weggedrag. De auto stuurt direct en laat zich met speels gemak door druk verkeer laveren. Dit maakt de Picanto ook een prima auto voor in de stad.  


Interieur
Het interieur van de Picanto is smaakvol en is verkrijgbaar in trendy kleuren die aansluiten bij de carrosseriekleur. Hierin is de avontuurlijke styling terug te vinden die het exterieur kenmerkt. Functionaliteit en ergonomie vormden de uitgangspunten bij het ontwerp. De bedieningselementen zijn mooi binnen handbereik geplaatst voor optimaal bedieningsgemak.


Het tweekleurige dashboard – donker aan de bovenkant, licht aan de onderkant – benadrukt de ruimte in het interieur. Het dashboard is elegant gebogen van vorm met een kenmerkende zonwerende rand boven de ronde meters en een fraai display. Een digitaal klokje maakt eveneens deel uit van de uitrusting. Het in hoogte verstelbare driespaaks stuurwiel is lekker dik en voelt stevig aan.  


Exterieur en smoel
Het vooraanzicht van de Picanto wordt gedomineerd door de trapeziumvormige grille met verticale spijlen. De afgeronde voorbumper heeft een brede opening voor koellucht, aan weerszijden geflankeerd door mistlampen. De koplampunits zijn voorzien van grote richtingaanwijzers en multifocus-reflectoren die een maximale lichtopbrengst garanderen.


Van de zijkant bekeken is de Picanto tegelijk modieus en functioneel. De forse ramen versterken de ruimte in de auto. De hoge, gebogen daklijn benadrukt de interieurruimte, terwijl de oplopende lijn van de achterste zijruit de Picanto extra dynamiek verschaft. De achterlichtunits zijn groot en goed zichtbaar. De achterruit heeft een zwarte omlijsting, wat in belangrijke mate bijdraagt aan het stoere, trendy uiterlijk.


De in carrosseriekleur afgewerkte deurgrepen liggen opmerkelijk vlak in de portieren. Ze accentueren de gestroomlijnde carrosserie. De buitenspiegels zijn ook in de carrosseriekleur gespoten en aërodynamisch vormgegeven om de luchtweerstand en het windgeruis te verminderen. Het 'grote auto'-gevoel wordt gecompleteerd door het gebruik van forse 14-inchwielen.Vergelijkbare artikelen