FANtv-nl-logo-mobile

Smart Forfour

 

Deze compacte Smart met creatief design zorgt voor een hoop plezier. Van boodschappen doen tot ritjes naar het strand, met twee personen of met vier: alles kan tegenwoordig met Smart. De Forfour is de nieuwste versie, geschikt voor gezinsuitjes of ritjes met vrienden.
Iedereen kent de Smart wel: een compacte, makkelijk te parkeren auto. Dit automerk is ontstaan uit een samenwerking van Swatch en Mercedes. De designer van Swatch ging begin negentiger jaren langs verschillende automerken met het plan om een auto op de markt te brengen met een geheel nieuwe vormgeving. Uiteindelijk was het Mercedes Benz die hier wel brood in zag. Zo ontstond SMART (Swatch Mercedes Art), die met de City Coupé in 1997 zijn wereldpremière beleefde.


De Smart staat bekend om de tweezitters, maar nu brengt het automerk ook een vierzitter op de markt: de Smart Forfour. Er is ook een limited edition uitgebracht van de vierzitter: de Smart Forfour cdi blackbasic. Hier zijn 500 exemplaren van gemaakt. Deze editie heeft een 1.5 liter cdi dieselmotor, goed voor 68 pk.


Rijgedrag
Het gewicht van de Smart Forfour ligt op minder dan 1000 kilo en de auto bescikt over krachtige motoren tussen de 75 en 109 pk. De combinatie pk's en gewicht maakt de Smart geschikt voor ritjes door de stad én voor lange afstanden. Deze wagen rijdt niet alleen sportief, maar is nog zuinig ook: 1 op 21.
Het active drive onderstel is à la smart. De strak afgestelde vering garandeert een sportieve rijdynamiek. De smart Forfour reageert daarmee direct op de commando's van de bestuurder en slingert zich behendig door alle bochten. Een gevoelige elektromechanische stuurbekrachtiging zorgt dat de Smart soepel stuurt. 

Interieur
De Forfour beschikt over comfortabele stoelen met zijsteun. De bestuurdersstoel is zelfs in hoogte verstelbaar. De Smart heeft elektrische stuurbekrachtiging, elektrisch bediende zijruiten voor en vele details die zijn sportieve look benadrukken. Verder heeft deze versie een lederen sportstuur, die in hoogte verstelbaar is. Net als alle smart modellen is ook de smart Forfour op veiligheid gebouwd. Zijn constructie, bestaande uit tridion-veiligheidskooi, gordelsystemen en esp, zorgt standaard voor een hoge mate van inzittendenbescherming


Met de functie drive lock worden de portieren tijdens het rijden automatisch vergrendeld. En de elektrische startblokkering beschermt tegen diefstal. De forfour heeft een variabele tweezits achterbank, die comfortabel, veilig en variabel is. Beide zitplaatsen achter hebben hoofdsteunen en driepunts veiligheidsgordels. De achterbank biedt bovendien uitzonderlijk veel beenruimte. Wil je meer ruimte voor je bagage? Schuif dan de achterbank 15 cm naar voren (volume 330 liter), klap de achterbankleuning gedeeltelijk of zelfs geheel neer (volume 910 liter).


Exterieur en smoel
Onmiskenbaar voor de Smart is het vriendelijke 'vier-ogen-gezicht', de dynamische belijning en de markante achterzijde. De smart forfour volgt het karakteristieke tweekleuren- en tweematerialenconcept van smart. De combinatie van zichtbare stalen constructie (tridion-veiligheidskooi) en kunststof carrosserie (bodypanels) verbindt het beste uit 2 werelden: solide veiligheid en economische, lichte bouwwijze.


De Smart forfour heeft een sportief karakter. De grille en buitenspiegels zijn uitgevoerd in zwart, de achterlichten in markante tricolor-look. De sportieve velgen zijn van staal in dubbelspaaks look. De band is al naargelang de motor in maat 175/65 R 14 of 195/50 R 15. De uitlaat is van gepolijst edelstaal.


www.smart.com

Vergelijkbare artikelen