FANtv-nl-logo-mobile

Subaru Legacy

Subaru is een bekend merk in de Rallywereld. Niet voor niks heeft dit automerk de technologie uit de rallysport overgebracht naar de consumentenauto's. Het resultaat is de Subaru Legacy 3.0R spec. B AWD, die zowel in Sedan als Touring Wagon-uitvoering verkrijgbaar is. Van buiten ziet hij er  degelijke uit, maar zodra je het gas intrapt voel je al snel de rally-eigenschappen. Rijgedrag
Deze auto is geschikt voor de sportieve rijders onder ons, die vaak een handgeschakelde versnellingsbak prefereren. Daarom heeft Subaru in eigen huis een zesversnellingsbak ontwikkeld voor de Legacy 3.0R spec. B. De huidige topuitvoeringen van de Legacy AWD worden aangedreven door de bekende drieliter zescilinder boxermotor, die zich kenmerkt door een laag zwaartepunt en de kenmerkende boxer-sound. Deze 245 pk sterke krachtbron is onveranderd overgenomen voor de spec. B-uitvoering en vormt een perfect uitgangspunt voor Subaru's Symmetrical AWD. De Symmetrical AWD is Subaru's permanente vierwielaandrijving en zorgt in combinatie met het lage zwaartepunt voor een ideale wegligging en verbazingwekkend veel grip.


De 3.0R spec. B kan van 0 naar 100 kilometer per uur binnen 6,9 seconden en haalt een topsnelheid van maar liefst 243 kilometer per uur. De auto is voorzien van stuggere Bilstein schokdempers, waardoor de Spec. B nog scherper stuurt. Dat merk je als je op een snel tempo door de bochten wilt: de auto heeft meer stabiliteit. Daaraan leveren de 18 inch lichtmetalen velgen met 215/45 banden uiteraard eveneens een bijdrage.


Interieur
De 3.0R spec. B beschikt over bijzondere 'electroluminescent' verlichting van de meters. Deze rode verlichting achter de instrumenten en meters vergroot de afleesbaarheid. In het interieur is gekozen voor aluminiumdecoratie en zwart lederen stoelbekleding. Verder is de auto voorzien van aluminium sportpedalen en dito steun voor de linkervoet.


Deze Subaru heeft ook een multifunctioneel Touch Screen Subaru informatiedisplay. Dit display met drie meters omvat een voltmeter, een brandstofverbruiksmeter en een meter die de positie van het gaspedaal weergeeft. Voor de rest beschikt de auto over een GPS-gestuurd DVD-navigatiesysteem.


Exterieur en smoel
De Legacy 3.0R spec. B onderscheidt zich niet alleen door de zevenspaaks 18 inch lichtmetalen velgen, maar ook door zijn donkergetinte koplampunits. Als je goed kijkt, zie je dat de bumper ook licht gewijzigd is. Deze auto kan doorgaan voor een sportieve en luxe zakenauto.


Beide Legacy's 3.0R spec. B AWD-uitvoeringen zijn via de Subaru 6 Sterren Dealers leverbaar.


Legacy 3.0R spec. B Sedan AWD zonder VDCS (stabiliteitscontrolesysteem) € 46.995,-
Legacy 3.0R spec. B Sedan AWD met VDCS € 47.995,-
Legacy 3.0R spec. B Touring Wagon AWD zonder VDCS € 47.995,-
Legacy 3.0R spec. B Touring Wagon AWD met VDCS € 48.995,-www.subaru.nl

Vergelijkbare artikelen