FANtv-nl-logo-mobile

Rover Streetwise

Rover werd een paar jaar geleden overgenomen door een grote Duitse autofabrikant, gestript van zijn winstgevende delen, zoals Landrover en Mini, en vervolgens aan zijn lot overgelaten. Ondanks deze moordende omstandigheden weet rover zijn kop boven water te houden door met nieuwe ideeën te komen. De Rover Streetwise is daar één van.
De basis van de Rover Streetwise is de Rover 200, die in 1996 op de automarkt kwam. Eind 1999 kreeg dit model een facelift en de Rover 25 was geboren. Vier jaar later onderging dit model weer veranderingen en daaruit kwam uiteindelijk de Rover Streetwise voort.


Rijgedrag
De Streetwise is een terreinauto voor de stad oftewel een 'on-road' voertuig. De auto manoeuvreert zich soepel door het verkeer dankzij de stuurbekrachtiging, vermogende motoren en het gebalanceerde onderstel met onafhankelijke wielophanging.


Je kunt kiezen uit vier verschillende motoren: de 1.4 16V (103 pk), 1.6 16V (109 pk), 1.8 CVT (117 pk) en de 2.0 Turbo Diesel (101pk). Dankzij de aluminium constructie zijn alle motoren verbazingwekkend licht. Ze komen snel op temperatuur en bieden een groot vermogen bij een aangenaam verbruik.


Interieur
Het traditionele Roverinterieur - verfijnde bekleding, verchroomde randen en notenhouten panelen - zouden de trendy Streetwise niet staan. Daarom is het interieur aangepast met diverse matgrijze panelen en accenten.


De sportieve stoelen zorgen voor een goede zitcomfort en extra zijdelingse steun in de bochten. Deze zijn uitgevoerd in half leer en half stof, waardoor het interieur net zo stoer is als het exterieur. 


De auto is voorzien van allerlei technische snufjes om het rijden nog comfortabeler te maken. Zo beschik je over ultrasone pakeer-assistentie, airconditioning, een achterklep die met afstandbediening te openen is en audiosysteem met afstandbediening op het stuur.


Exterieur en smoel
Wat betreft uiterlijk heeft de Streetwise veel weg van een SUV, maar schijn bedriegt. Hij is iets kleiner dan een gemiddelde off-road auto en heeft geen four wheel drive. De Streetwise heeft echter wel de overige goede eigenschappen van een dergelijk voertuig, zoals een hoge wegligging en beschermende onderdelen die tegen een stootje kunnen. 


De Streetwise is gemaakt om te overleven onder de zware omstandigheden die de stad kan bieden. De dorpels en wielkastbeschermers zijn gemaakt van krasbestendige kunststof om de Streetwise te beschermen. De stevige velgen zijn bestand tegen de stoepranden en slecht wegdek en de robuuste flanklijst reduceert de kans op lakschade tijdens in-en uitstappen.Vergelijkbare artikelen