FANtv-nl-logo-mobile

Nissan 350Z Roadster

De Nissan 350Z Roadster is op de autosalon van Geneve uitgeroepen tot de cabrio van het jaar. Deze stoere auto combineert dynamische rijeigenschappen met een sportief uiterlijk.Rijgedrag
De hele auto is er op gericht om de krachten van de 3,5 liter V6 goed in bedwang te houden. Hij beschikt over maar liefst 280 pk en haalt de honderd kilometer per uur in 6,3 seconden. Dit is nogal wat power onder je achterste, maar met de Brembo-remschijven sta je binnen no-time weer stil. Weinig om je zorgen over te maken dus.


Met de sportief, kortgeschakelde zesversnellingsbak waan je je op het circuit. Met de zon boven aan de hemel en het dak eraf krijg je een onvervalst cabriogevoel. Kun je meteen genieten van het heerlijke geluid van de 350Z roadster.


Deze stoere bak heeft een stijve carrosserie en een hard onderstel, waardoor hij prettig stuurt. Dit komt mede door de gewichtsverdeling op de voor-en achterwielen: fifty-fifty.


Interieur
Het interieur is geheel in lijn met het exterieur van de 350Z roadster. De cockpit is helemaal rond de bestuurder gevormd. Het dashboard is geheel naar de bestuurder toe gebogen. Achter het stuur neemt de toerenteller een prominente plek in en wordt geflankeerd door de snelheidsmeter en een combinatiemeter voor de hoeveelheid brandstof en motortemperatuur. Deze drie bewegen mee zodra je de stuurkolom verstelt.


Normaal gesproken heb je niet veel ruimte in een open sportauto. Deze 350Z roadster vormt daarop een uitzondering. Achter de passagiersstoel zit een grote opbergruimte. Ook de kofferbak is groter dan bij de gemiddelde sportauto. Exclusief zijn de geventileerde en gedeeltelijk met leer beklede stoelen. Enkele delen zijn bekleed met lucht doorlatende stof, wat een beetje extra verkoeling geeft met warm weer.


Exterieur en smoel
De 350 Z Roadster heeft uitgesproken strakke lijnen en een gespierde romp met vette wielkasten. De lange neus is afgeleid van de allereerste Z-car, de Datsun 240Z uit 1970.


Het meest opvallende onderdeel van de 350Z Roadster is het elektrisch te openen en te sluiten dak. Binnen 20 seconden kun je van het lekkere weer genieten. Je hebt verder geen last van de kap die in een ruimte achterin verdwijnt en wordt afgedekt met een kunststof afdekplaat.www.nissan.nl


Vergelijkbare artikelen