FANtv-nl-logo-mobile

Suzuki Swift (mei 2005)

De Swift is terug. En hoe! Met een uiterlijk waar je u tegen zegt. Let maar eens op de moderne, strakke lijnen van dit gespierd autootje. De dynamiek spat van het hypermoderne en Europees gelijnde model af. 'Swift' staat voor 'snel' en dat straalt er zeker vanaf.


De nieuwe Swift is leverbaar als 3-deurs en als 5-deurs. Er is keuze uit drie krachtige motoren en twee automatische transmissies. Ook de veiligheid laat niets te wensen over. De uiterst stijve carrosserie is voorzien van stalen portierprofielen om de inzittenden te beschermen. De Swift is onder andere voorzien van een stuurkolom die inschuift bij een botsing, pedalen die in het geval van een frontale botsing worden losgekoppeld, twee airbags en ABS.

Rijgedrag
Met de nieuwe Swift streefde het automerk ernaar om een dynamische rijbeleving en verfijnd rijcomfort te creeëren. Suzuki ontwikkelde daartoe een nieuw chassis met een hoge constructiestijfheid, dat meer verfijnd rijcomfort combineert met minder weggeluiden.De Swift geeft je een vertrouwd gevoel. Hij regeert goed en de pedalen gaan soepel. Het schakelen gebeurt met een korte pook en je hebt een ruimtelijk overzicht. Je kunt kiezen uit de 1.5 liter 16 kleppen met een vermogen van 102 pk, 1.3 liter met een vermogen van 92 pk en een 1.3 liter diesel met 69 pk. Vanaf 2006 komen ook de gti-versie en cabriolet op de markt.Interieur
Het interieurdesign van de Swift is een omgeving waarin de bestuurder kan genieten van stijl, dynamiek en rijplezier. Het hoekomvattende design aan de buitenzijde resulteert in een groot glasoppervlakte binnenin, een element dat niet alleen elegant oogt, maar ook vertrouwen geeft door het goede zicht op de weg.


Kenmerken zoals een driespakig stuurwiel en een bolvormige versnellingspook maken het rijden nog aangenamer. De Swift vertoont zelfs verwijzingen naar het design van sportieve motorfietsen: een verlichte ring rond de snelheidsmeter en een heldere toerenteller. Het dashboard is ergonomisch ingericht en je kunt zelfs alles bedienen met de knoppen op het stuur.Exterieur en smoel
De wielkasten springen eruit, deze benadrukken de sterkte en stabiliteit van de wagen en dragen bij tot het expressieve uiterlijk. De stijlen zijn in zwart afgewerkt en benadrukken het hoekomvattende design van de ramen. Dit design geeft de novenste helft van de carrosserie van de nieuwe Swift een gedurfd, sportief uiterlijk en straalt gevoel van stevigheid uit. In profiel gaan de koplampen en achterlichten vloeiend over in de taillelijk, wat een solide, dynamische en homogene look oplevert.


De belangstelling voor het Concept-S prototype op het Autosalon van Parijs bewijst dat de Swift meer dan voldoende bewondering afdwingt. Omdat prototypes altijd verschillen van de definitieve wegversie, biedt suzuki het verbluffende Concept S accessoirepakket aan. Deze maakt de Swift meteen een stuk stoerder.


Het pakket omvat een voorspoiler inclusief gaasrooster, grille inclusief gaasinzet, uitlaatsierstuk, chroom, bumperspoiler onderaan, zijskirts dakspoiler en aluminium velgen.www.suzuki.nl
Vergelijkbare artikelen