FANtv-nl-logo-mobile

Huismerkonderdelen voor de auto

Bespaar veel geld door gebruik te maken van huismerkonderdelen van het autobedrijf. Deze zijn goedkoper dan die van het fabrieksmerk en vaak van dezelfde fabrikant.     

Je kent ze wel uit de supermarkt, huismerkproducten. Artikelen die net zo goed zijn als merkartikelen, maar waar je bij de kassa een stuk minder voor hoeft af te rekenen.


Huismerkartikelen zijn niet alleen in de supermarkt te vinden, maar ook in de garage. De meer dan 3.350 onafhankelijke autobedrijven die bij de BOVAG zijn aangesloten leveren een voordelig alternatief voor de merk-onderdelen.


Natuurlijk maken de BOVAG en de onafhankelijke autobedrijven niet zelf hun huismerkonderdelen, maar autofabrikanten doen dat ook niet. Een auto bestaat uit ontzettend veel verschillende onderdelen en heel veel daarvan worden niet door de autofabrikant zelf gemaakt. Ze hebben geen eigen remmenfabriek of een eigen luchtfilterfabriek. Die onderdelen worden gewoon gemaakt door een toeleverancier. Diezelfde onderdelen, van dezelfde toeleveranciers verkopen de autobedrijven als huismerkonderdelen aan hun klanten, maar dan in een ander doosje.
Dezelfde producten tot 30% goedkoper
Het mogen dan dezelfde onderdelen zijn, het verschil in prijs kan oplopen tot zo'n 30%.


Helaas zijn veel autobezitters zich nog niet bewust van het feit dat deze huismerk-onderdelen net zo goed en betrouwbaar zijn als de duurdere variant in het doosje van de fabriek.

  


Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat wat we hier huismerk noemen het originele product is. Het zijn immers de autofabrikanten die er een eigen merkje op plakken, en dan vervolgens de prijs nog verhogen. Distributieriemen, remschijven, bougies, luchtfilters, het is allemaal veel voordeliger als huismerk beschikbaar.     

Wil je dus geld besparen op je autokosten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit? Breng dan voor reparaties en onderhoud een bezoek aan een onafhankelijk autobedrijf dat bij de Bovag is aangesloten.


Op de website Mijnautobedrijf.nl vind je de adressen van alle bij Bovag aangesloten onafhankelijke autobedrijven in Nederland.

Vergelijkbare artikelen