FANtv-nl-logo-mobile

Autoverzekering: Wat is mijn beste keuze?

Bij een autoverzekering kun je kiezen voor veel extra's. Nuttig of weggegooid geld? Wij geven hier informatie over aanvullende verzekeringen.


Eerder hebben we al laten zien dat je eenvoudig veel geld kunt besparen door je huidige autoverzekering te vergelijken met andere aanbieders. Maar welk polis is het beste voor jouw situatie? Is goedkoop duurkoop of zijn die aanvullende verzekeringen eigenlijk helemaal niet nodig?


Independer kan daarbij helpen. Naast het vergelijken van alle aanbieders adviseert Independer ook met het kiezen van de juiste polis en allerlei extra aanvullingen. De website geeft je de 'beste keus' welke bepaald wordt door een mix van premie, klantopinie en de kwaliteit van de voorwaarden. Zo weet je zeker dat je tegen een scherpe prijs ook nog een goede verzekering hebt. Vind je voorwaarden en klantopinie niet belangrijk, dan kun je natuurlijk gewoon de goedkoopste kiezen.Inzittendenverzekering
Er zijn 2 soorten: een ongevallen- en een schadeverzekering voor inzittenden. De ongevallenverzekering voor inzittende vergoedt een vast bedrag bij blijvende invaliditeit of bij overlijden, terwijl de schadeverzekering een ruimere dekking biedt. Deze laatste vergoedt namelijk de daadwerkelijk geleden schade, zoals inkomstenderving, huishoudelijke hulp, vervoerskosten, medische kosten en smartengeld.


Rechtsbijstand
Voor een paar euro extra kan je de gemaakte kosten voor rechtsbijstand verzekeren. Wanneer je je auto alleen WA of WA + beperkt casco verzekerd is dit een nuttige aanvulling. In geval van schade aan je eigen auto is dit niet verzekerd, dus zul je dit vaak moeten verhalen op de tegenpartij. En een duidelijke schuldvraag is helaas niet altijd een garantie voor uitbetaling. Dus extra hulp bij het verhalen van een schade kan je dan ook zeker gebruiken.


No-claim beschermer
Met een no-claimbeschermer kun je per jaar 1 schade claimen zonder dat het invloed heeft op je no-claim korting en dus op de portemonnee


Wanneer je al veel schadevrije jaren hebt en maximale korting is er vaak al sprake van no-claim bescherming door de bm-ladder. Je kunt dan dus al 1 schade rijden zonder invloed op je korting. Mocht bij een (kleine) schade je financiële situatie het niet toelaten de reparatie voor eigen rekening te nemen en wil je ook geen hogere premie betalen dan is er soms de mogelijkheid tot het afsluiten van een no-claimbeschermer. Iets wat veel mensen echter niet weten is dat je de opgebouwde schadevrije jaren vaak wél kwijtraakt. Ook iets om rekening mee te houden!


Hoe zit dat in mijn situatie?!
Doe hier de test en zie binnen enkele minuten welke autoverzekering bij jou past; en wat dat voor direct voordeel oplevert!
.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl