FANtv-nl-logo-mobile

Geld besparen bij de APK

Als je de moeite neemt om zelf even een korte blik op je auto te werpen voor deze naar de APK-keuring gaat, kun je veel geld besparen op de dure garagerekening.

De APK-keuring is voor de bezitter van een wat oudere auto een jaarlijks terugkomende kostenpost. En niet zelden een forse kostenpost. Daarom hier enkele tips om wat minder te betalen bij de jaarlijkse autokeuring.

De grootste winst valt te behalen door zelf vast een check uit te voeren, en dan met name te kijken naar onderdelen die je zelf makkelijk kunt vervangen. Neem bijvoorbeeld de ruitenwissers. Deze worden vaak tijdens een APK-keuring vervangen, en de bedragen die daarvoor in rekening worden gebracht zijn verbazend hoog. Niet alleen zijn de ruitenwissers bij winkels veel goedkoper, ook scheelt je dit veel kosten aan arbeidsloon. Zo'n wisser zet je er makkelijk ook even zelf op.

Ook op de vervanging van banden of een autoruit valt veel te besparen als je dit op een goedkoper adres laat doen en niet pas bij de APK-keuring door een garage. Een gelaagde voorruit die gescheurd is kan door de APK komen, maar de scheur mag geen vertakkingen of kruisingen hebben. De profielminimaal 1,6 mm. Ook zaken als de ruitensproeier-vloeistof en verlichting kan zelf heel makkelijk gecontroleerd worden. Al is het vervangen van een lamp soms niet of nauwelijks zelf te doen.

Wie zelf een complete check wil doen, kan hier een overzicht vinden van alle punten waar bij de APK-keuring op wordt gelet, en waarop een auto kan worden afgekeurd.

Vergelijkbare artikelen