FANtv-nl-logo-mobile

Zelf racen op het Circuit van Assen

Wil je zelf een formule auto besturen, of een snelle BMW 325i raceauto? Het kan! Op het TT Circuit in Assen wordt regelmatig een race experience gehouden waarbij je de hele dag zelf mag racen.


Dit is de ultieme ervaring voor elke autoliefhebber. Gedurende een dagvullend programma krijgt je de gelegenheid deel te nemen aan diverse race-onderdelen, en kun je plaatsnemen in divere snelle auto's.Het programma bevat de volgende onderdelen:


Anti slippen
Op een gladde ondergrond wordt geleerd om de auto onder controle te houden bij het ontwijken en remmen. Tevens wordt aandacht besteed aan onder- en overstuur slippen en het corrigeren hiervan.


Suzuki raceauto's
Rijden wordt racen. Een onvergetelijke ervaring. Zelf rijden in een Suzuki Swift uit de Compact Car Klasse. Onder intensieve begeleiding rijdt de deelnemer een aantal ronden.


Slalom wedstrijd
Er vindt een snelle slalom plaats, zodat een ieder kan laten zien hoe het met zijn of haar stuurmanskunst staat. Denk erom: hier worden de prijzen verdeeld !!


Meerijden met een coureur
Er staat een bijzonder snelle auto klaar om een ieder een onvergetelijke ervaring mee te laten maken. Op racesnelheid wordt een aantal ronden gereden met een coureur die de deelnemer als co-driver meeneemt.


En dan het hoogtepunt! Een keuze uit een van de volgende onderdelen:


BMW 325i raceauto
Zelf racen in een BMW 325 uit de BMW E36 Ziengscup. De deelnemers rijden een aantal ronden deze BMW's met meer dan 200 PK. Ook dit onderdeel vindt plaats onder zeer intensieve begeleiding. Bij iedere cursist gaat een instructeur mee. Deze brengt de deelnemer tijdens het rijden de fijne kneepjes van het racen met een achterwiel aangedreven auto bij. 


Formule auto rijden
Een unieke ervaring in een formule racewagen met 180 PK. Voel wat professionele coureurs meemaken, beleef de  sensatie van de enorme power en acceleratie. Het rijden in de formule racewagens geschiedt achter een  pace car. Het tempo wordt steeds bepaald aan de hand van de individuele kwaliteiten van de deelnemers.


Alle informatie over dit uitdagende dagje uit vind je hier

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl