FANtv-nl-logo-mobile

Met garantie kopen of verkopen bij een particulier

Je auto kopen bij een particulier, met garantie, dat kan! Dankzij de Autotrust garantie. Ook voor verkopers is dit zeer interessant, aangezien de waarde gemiddeld met 12% stijgt.  


In Nederland worden er per jaar meer dan 800.000 occasions tussen particulieren onderling verkocht. Dat is niet vreemd want van een particulier kopen levert vaak vele duizenden euro's voordeel op. Er is echter één probleem bij zo'n transactie: het ontbreken van garantie.


Je kunt dit nadeel uit de weg ruimen door bij de verkoper een Autotrust garantie te bedingen. Autotrust keurt dan de auto voordat de aankoop plaatsvindt. En het is in het belang van Autotrust dat heel goed te doen, want ze verzekeren vervolgens de auto gedurende 6 of 12 maanden. Eventuele mankementen worden op kosten van Autotrust gerepareerd bij een garage naar keuze. AUuotrust geeft dus garantie op de tweedehands auto.De dekking van de garantie is vergelijkbaar met een garantie van een betrouwbare garage of merkdealer. De garantie is op veel punten zelfs uitgebreider dan die van dealer- of brancheorganisaties.


De kosten van deze verzekering kun je in de onderhandelingen met de verkoper meenemen. Maar ook als verkoper kun je een verzekering afsluiten en zodoende met garantie verkopen. De prijs die je voor de auto kunt vragen komt in de meeste gevallen hoger te liggen dan de kosten van de verzekering. Gemiddeld stijgt de verkoopwaarde namelijk met 12 procent! Daarnaast wordt ene auto met garantie ook veel sneller verkocht.


Autotrust werkt samen met de ANWB, Dekra en Unigarant en is aangesloten bij Thuiswinkelwaarborg.


Wat kost een Autotrust garantie?
Dat hangt van diverse factoren af, en verschilt dus per auto. Ga naar Autotrust en voer daar het kenteken van de betreffende auto in. Na het invoeren van onder andere de kilometerstand krijg je de kosten te zien.


Vergelijkbare artikelen