FANtv-nl-logo-mobile

Shell FuelSave Euro 95

Shell vervangt per 10 april Euro 95 door een zuinigere variant. Automobilisten kunnen een liter per tank besparen tegen dezelfde literprijs.


De nieuwe benzine is vanaf 10 april op alle Shell stations in Nederland verkrijgbaar en vervangt de huidige Euro 95. FuelSave Euro 95 haalt meer energie uit iedere druppel waardoor automobilisten tot een liter per tank kunnen besparen . De nieuwe brandstof wordt aangeboden tegen dezelfde prijs als de huidige Euro 95. Nederland is het eerste land ter wereld waar FuelSave op de markt komt.


"Niet alle brandstoffen zijn hetzelfde. Ook de ene Euro 95 is de andere niet. FuelSave toont dit overduidelijk aan," aldus Arthur Reijnhart, General Manager van Shell Nederland Verkoopmaatschappij. "De nieuwe benzine bespaart tot een liter per tank en dat is in deze tijd erg welkom. Een liter staat immers al snel gelijk aan dat ene ritje naar oma, het sportveld of de supermarkt."Wat bespaar je met een liter per tank?
In Nederland ruim 110 miljoen liter benzine per jaar. Dit zijn 2.340 tankwagens vol benzine


In de praktijk betekent dit voor een automobilist 15 kilometer extra per tank (gemiddeld). In Nederland is dat circa 1.650.000.000 kilometer per jaar. Dat is 41.000 keer de wereld rond. Of 4.250 keer op en neer naar de maan.


Meer energie uit iedere druppel
FuelSave bevat een unieke wrijvingsverminderaar die vanaf de eerste tankbeurt direct voordeel oplevert. De toevoeging in de brandstof is er op gericht om energieverliezen in de motor te verminderen, met name daar waar motorolie moeilijk bij komt. Hierdoor wordt meer energie uit elke druppel brandstof aan de motor doorgegeven in vergelijking met de reguliere Euro 95.


Daarnaast bevat Shell FuelSave Euro 95 speciale reinigende bestanddelen die de vorming van vuilafzettingen in de motor tegengaat. Doordat de motor schoner blijft, wordt de verbranding verbeterd en dit heeft een positief effect op het brandstofverbruik.


Een zuinigere auto, voor hetzelfde geld
Nederland is het eerste land waar Shell FuelSave Euro 95 op de markt komt. Nederlandse automobilisten profiteren hierdoor als eerste ter wereld van de voordelen van deze benzine. "FuelSave kan gewoon worden getankt met iedere benzineauto die op Euro 95 rijdt en de prijs blijft hetzelfde," benadrukt Reijnhart. "De nieuwe brandstof is ontworpen om iedere auto zuiniger te maken, ongeacht het merk of model."


Getest
FuelSave is het meest recente succes van een jarenlang brandstofontwikkelingsprogramma. In aanvulling op eigen uitvoerig laboratoriumonderzoek, testen op rollenbanken en uitgebreide praktijkdemonstraties, is FuelSave beproefd door een erkend extern onderzoeksinstituut. Op basis van een standaard testcyclus bevestigen zij de besparing van een liter per tank.


Met de introductie van FuelSave levert Shell, als eerste brandstofleverancier, een benzine met een directe brandstofbesparing voor hetzelfde geld.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl