FANtv-nl-logo-mobile

Volledig elektrische leasebakjes

De Nederlandse leaserijder kan begin 2011 volledig elektrisch gaan rijden. LeasePlan gaat als eerste leasemaatschappij ruim 50 Nissan LEAF elektrische auto's in ons land inzetten.


Deze primeur is onderdeel van een Europese overeenkomst die eerder deze week gesloten werd met autofabrikant Nissan. In Nederland komt de auto in de tweede helft van 2011 op grote schaal op de markt.De Nissan LEAF gaat in Nederland ca. 33.000 euro kosten. LeasePlan biedt straks een totaalpakket inclusief een oplaadvoorziening voor de leaseauto. Volgens Berno Kleinherenbrink, Directievoorzitter van LeasePlan Nederland rijdt de gemiddelde leaserijder dagelijks minder dan 100 kilometer woon-werk verkeer en dat maakt de Nissan LEAF zeer geschikt voor bewuste leaserijders: “De actieradius van de Nissan LEAF sluit hier prima op aan. Ik ben dan ook heel blij dat wij als eerste leasemaatschappij in Nederland de hand hebben kunnen leggen op zo'n groot aantal en ook nog eens bijna een jaar voordat de grootschalige verkoop in Nederland begint. De vraag overstijgt op dit moment het aanbod van 'bereikbare' elektrische leaseauto's. Alleen niemand kon ze tot op heden leveren. En wij kunnen dat nu wel”.M


et zijn compacte, uiterst efficiënte lithium-ion-accu en krachtige elektrische motor heeft de vijfdeurs Nissan LEAF een bereik van circa 160 km terwijl een snel oplaadsysteem tot wel 80% van het accuvermogen kan herstellen in nog geen 30 minuten. De Nissan LEAF heeft een snelle acceleratie en haalt een maximale snelheid van meer dan 140 km/u. Daarbij komt dat de Nissan LEAF geen uitlaatgassen kent. De LEAF is de eerste elektrische auto met de rijbeleving en het comfortniveau van een reguliere personenauto.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl