FANtv-nl-logo-mobile

Ook autoramen hebben onderhoud nodig

We hebben er allemaal wel eens mee te maken: de zon die erg laag hangt en je ogen zowat verblind. 

Daarbij valt pas op hoe schoon of smerig de ramen zijn. Met ruitensproeier zo opgelost, maar zorg er dan ook voor dat je voldoende ruitenwisservloeistof in je reservoir hebt. Ramen kunnen smerig worden door o.a. vliegjes, strepen door ruitenwisserbladen of door bijvoorbeeld het vuil van het verkeer. Een minder bekende, maar grote vervuiler zijn de roetdeeltjes van dieselauto's.

 

Voor het schoonmaken van de ramen kun je gebruik maken van een ruitenreiniger zoals spiritus of ammonia. Gebruik altijd een vezelvrije doek en zorg ervoor dat je altijd een sponsje in de auto hebt liggen om binnen in de auto de condens mee weg te vegen.

Vuil aan binnenkant
Niet alleen de buitenkant van het raam, maar ook de binnenkant kan vuil zijn. Dat kan onder andere komen door bijvoorbeeld het roken in een auto, het wegvegen van condens met de handen etc.

Ook hiervoor kun je  gebruikmaken van de hierboven beschreven ruitenreinigers. De ruiten zullen minder snel beslaan als je de ruiten goed hebt gereinigd.

Barstjes in ruiten
Mocht het zo zijn dat er een barst of een kras in het autoraam zit, kijk eerst even hoe klein of groot deze is.

  

Bij hele kleine barstjes of krasjes heb je de mogelijkheid om dit zelf te polijsten. Anders kun je altijd langs een specialist gaan voor autoruiten. Bij grote barsten/ krassen kun je beter niet twijfelen en deze meteen laten vervangen, want tijdens het rijden vergroot je voor jezelf het gevaar dat de autoruit kan springen door bijvoorbeeld eikels of kastanjes die van bomen naar beneden vallen of door hobbels of oneffenheden in het wegdek.

Vergelijkbare artikelen