FANtv-nl-logo-mobile

Shell V-Power in de Formule 1

Shell heeft jaren ervaring met het ontwikkelen van brandstoffen. Dit doet het bedrijf inmiddels vijftig jaar in samenwerking met het Formule 1 team van Ferrari. Dankzij deze samenwerking heeft Shell een nieuw soort brandstof kunnen ontwikkelen: V-Power. Dit is een unieke brandstof die is ontwikkeld om de prestaties van de auto te verbeteren en tegelijkertijd de motor te reinigen en beschermen.Intensieve samenwerking
Ongeveer veertig Shell medewerkers zijn betrokken bij de research, productie en levering van producten aan Ferrari. Om het Formule 1-team te ondersteunen, zijn er elk raceweekend zeker drie Shell medewerkers aanwezig.


Deze medewerkers nemen onder andere proefmonsters van de motorolie en benzine om te analyseren. Op deze manier blijft Shell bezig met het ontwikkelen van de ideale brandstoffen.
Formule 1
Shell levert ongeveer 250.000 liter benzine per jaar aan Ferrari. Voor elke race heeft Shell een aparte brandstof ontwikkeld, afgestemd op de verschillende circuits. Shell heeft bijvoorbeeld voor circuits met lange, rechte stukken brandstof ontwikkeld die voor een hoge topsnelheid zorgt en voor circuits met korte bochten een brandstof die snelle acceleratie bevordert.Er is in de afgelopen jaren gebleken dat de samenstelling van de benzine wel degelijk invloed heeft gehad op de rondetijden van een Formule 1-bolide.


Samen met Ferrari heeft de oliegigant zeven Formule 1 wereldtitels gehaald en meer dan honderd overwinningen. De overmacht van Ferrari is duidelijk tot stand gekomen door de samenwerking.


 


Personenauto's
De benzine die bij de pomp te verkrijgen is, komt voor 99 procent overeen met de brandstof die de Formule 1-coureurs Schumacher en Barichello in hun Ferrari's krijgen tijdens de pitstops. Normaal gesproken moeten benzinefabrikanten rekening houden met de bestaande motoren, maar de nieuwe V-Power maakt het zelfs mogelijk om nieuwe motoren te ontwikkelen.


Voor welke auto's is V-Power geschikt?
Inmiddels is V-Power er voor alle soorten motoren. Auto's die op Euro 95, Euro 98 of diesel rijden, kunnen probleemloos overstappen op V-Power.


De leeftijd van de auto speelt geen enkele rol. Je hoeft zelfs de tank niet eerst leeg te rijden. Shell V-Power kan ook probleemloos worden gemengd met andere benzines.


Waar kan ik tanken?
Alle tankstations van Shell beschikken over V-Power.


Zie voor meer informatie ook het artikel V-Power: adrenaline voor de auto.


Voor de locaties van Shell-stations of meer informatie www.shell.nl.


Vergelijkbare artikelen