FANtv-nl-logo-mobile

Blue Toad Murder Files: Whodunit op de Playstation

Liefhebbers van Agatha Cristie's whodunnits kunnen zich binnenkort uitleven op de Playstation. Op het Playstation Network wordt dan een serie Blue Toad Murder Files aangeboden.


Er is in het dorpje Little Riddle een mysterieuze moord gepleegd en dus is het tijd voor jou om je grijze cellen aan het werk te zetten.In het typisch Engelse dorpje Little Riddle is een moordenaar op vrije voeten. Gelukkig zijn de beroemde Blue Toad-detectives van de partij om hem (of haar) bij de kladden te grijpen. Maar dat lukt ze alleen maar als jij hen met je superieure deductievermogen ter zijde staat.Je neemt de rol van één van de vier Blue Toad-speurders op je en belandt samen met maximaal drie andere spelers in een wereld vol puzzels die je helpen verschillende misdadige mysteries op te lossen, die over zes van PlayStation Network downloadbare afleveringen zijn verdeeld.


Elke aflevering eindigt met een spannende cliffhanger, waardoor je het liefst meteen met de volgende verder gaat. Het is echter ook mogelijk elke aflevering apart te spelen als je de maffe moordzaken liever in wat kleinere porties voorgeschoteld krijgt. Eigenlijk is het net alsof je de hoofdrol in een detectiveserie op tv speelt, waarbij je zelf mag weten wat je allemaal wel of niet aan nader onderzoek onderwerpt.Moorddadig
Ontwikkelaar Relentless Software staat al langer bekend om breinbrekende games, met de populaire quizreeks Buzz! op verschillende PlayStation-systemen als paradepaardje. De Blue Toad Murder Files passen dan ook precies in hun straatje. Al beland je in deze game eerder in een schemerig steegje vol lastige puzzels die je hersens danig op de proef zullen stellen.In plaats van dat je plotsklaps middenin een whodunit belandt, ontmoet je eerst een aantal van de meesterlijk gekarikaturiseerde inwoners van Little Riddle, die je allerlei roddels vertellen en aanwijzingen en achtergrondinformatie geven zodat je je een beeld van de gebeurtenissen kunt vormen voordat je een puzzel moet oplossen om verder te komen.Denk hierbij aan hersenkrakers zoals anagrammen om te ontrafelen, legpuzzels, het in elkaar flansen van een compositiefoto van een personage waar je eerder mee hebt gepraat en het volgen van het spoor van een verdachte op basis van een mondelinge getuigenverklaring. Er zijn echter nog veel meer soorten puzzels, dus je weet nooit wat je te wachten staat. Bovendien is er een medaillesysteem waarmee je wordt beloond als je meteen de eerste keer en binnen een bepaalde tijd het juiste antwoord geeft.


Speurneus
Je kunt tijdens het onderzoek echter niet zomaar wat aan rotzooien, want op verschillende momenten tijdens elke aflevering moet je vragen over de belangrijkste plotwendingen beantwoorden om te bewijzen dat je goed hebt gelet op wat er om je heen gebeurt. Vervolgens kun je aan het einde van elk hoofdstuk laten zien hoe slim je wel niet bent door alle aanwijzingen en informatie uit ondervragingen te gebruiken om onomstotelijk te bewijzen wie de moord nu eigenlijk heeft gepleegd.Met vier speurders tegelijk
Met vier spelers wordt de game alleen nog maar leuker, want dan kun je samenwerken om de zaak op te lossen. Of elkaar proberen af te troeven natuurlijk... In dit geval krijgt elk van de spelers een andere puzzel om op te lossen voorgeschoteld en moet iedereen aan het einde van het hoofdstuk zeggen wie hij of zij denkt dat de moordenaar is. Kort daarna wordt dan uit de doeken gedaan hoe de zaak in elkaar steekt.


Dankzij de schitterende en leuke Blue Toad Murder Files kun je jezelf tot superspeurder ontwikkelen zonder dat je maar van de bank hoeft te komen!