FANtv-nl-logo-mobile

Maak van je smartphone, tablet of computer een walkie talkie

Sinds iedereen met een mobiele telefoon op zak loopt worden walkie talkies zelden gebruikt. Maar voor wie heimwee heeft naar die manier van communiceren is er een gratis app.

Zello is een push to talk applicate die van je PC, smartphone, tablet of iPhone een walkie talkie maakt waarmee je via internet kunt kletsen. Dat kan met twee personen, maar ook met een hele groep. Daarbij maakt het niet uit of iemand een computer, een telefoon of een tablet gebruikt. Er zijn Zello apps en programma's voor Windows, Android, iOS en Blackberry.

zello-walkie-talkie-app-software

Groepsgesprekken kunnen eenvoudig plaatsvinden via chatrooms. Deze kun je zelf aanmaken en openstellen voor iedereen die je toegang wilt geven. Ook kun je je gebruik maken van reeds door anderen aangemaakte chatrooms.

Zoals bij een echte walkie talkie kun je bij Zello alleen spreken door een knop in te drukken. Handig is de history optie waarmee je een zin terug kunt luisteren die je eventueel niet goed gehoord hebt.

Ook handig is de mogelijkheid om Zello de gesproken berichten te laten horen als de app niet actief is. Zo kan iedereen jou met deze app oproepen als dat nodig is.

Meer informatie

Tags: gratis apps, walkietalkie