FANtv-nl-logo-mobile

Gratis office-software voor PC, Mac, tablet en smartphone

WPS Office was (als Kingsoft Office) al populair als gratis office-suit voor Windows en Mac computers. Maar de grote doorbraak van dit programma kwam toe er ook apps voor Android en iOS beschikbaar kwamen.

wps-office

Nu kun je de WPS Office-programma's op alle apparaten gebruiken. WPS Office bevat een tekstverwerker, spreadsheet programma en een presentatie tool en kan overweg met vele bestandsformaten. Met PDF en TXT bestanden bijvoorbeeld, maar ook met MSWord-, Excel- en Powerpoint-bestanden.

Juni 2014 haalde het gratis Office-programma de magische grens van 200 miljoen gebruikers. Kingsoft Office heet inmiddels WPS Office en er wordt nog steeds dagelijks gewerkt aan het verbeteren en uitbreiden van de software.

De mobiele apps van WPS zijn één van de beste op office-gebied die er voor smartphones en tablets te vinden is. Nagenoeg alle functies die niet-gratis Office apps bieden zijn ook in de WPS Office app beschikbaar.

WPS Office documenten kun je op je smartphone, tablet of computer opslaan, maar ook in de cloud (op internet). Vooral op apparatuur met weinig opslagruimte is dat handig. Bovendien kun je met al je internetapparatuur bij de bestanden komen.

Meer informatie

Tags: gratis software, kantoor, gratis apps, powerpoint, spreadsheet, tekstverwerker