FANtv-nl-logo-mobile

Runkeeper. Meten en registreren van sportieve prestaties

Er zijn veel apps om je sportprestaties in bij te houden. De meest populaire van deze apps in Runkeeper. 45 miljoen mensen gebruiken Runkeeper.

Runkeeper biedt een persoonlijk coachingprogramma op je mobiel (Android en iOS). En niet alleen voor hardlopen, maar ook voor bijvoorbeeld fietsen en fitness.Runkeerper meet snelheden, afstanden en tijden. En de app vertelt je precies hoeveel calorieën je verbrandt. Voor de automatische registratie van je sportprestaties moet de GPS functie van je mobiel wel aanstaan, en je moet natuurlijk de telefoon bij je dragen.

runkeeper app

Via je oortelefoon kun je jezelf door je virtuele "coach" op de hoogte laten houden van je voortgang. En zelfs de muziek die je onder het sporten via je telefoon beluistert kun je via Runkeeper regelen en beheren. Zelfs voor foto's die je onder het sporten maakt zijn functies aanwezig. Deze kun je vastleggen en met anderen delen.

Voor het delen van gegevens zijn nog veel meer functies beschikbaar. Er zijn koppelingen met Facebook en Twitter, maar ook met de eigen Runkeeper website. Gebruikers van het (niet gratis) Runkeeper Elite kunnen zelfs live kaarten van trainingen en wedstrijden op internet publiceren

runkeeper

Als je telefoon over sensoren beschikt om bijvoorbeeld je hartslag te meten kan de app deze ook vastleggen en verwerken.

Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de rapporten die dit alles oplevert. Onder andere de voortgang, calorieverbruik, gewichtsverlies wordt tot in de details vastgelegd om zo te komen tot het meten en verbeteren van sportactiviteiten en gezondheid.

Download Runkeeper voor Android en iOS

Tags: gratis apps, sport, gezondheid

Vergelijkbare artikelen