FANtv-nl-logo-mobile

Sony Ericsson S700

De Sony Ericsson S700 is een opmerkelijke combi van een telefoon een digitale camera. Op het eerste gezicht denk je met een digitale camera te maken te hebben.


Pas als je beter kijkt zie je dat het de achterkant van een telefoontje is.


De fotocamera's die ingebouwd zijn in mobiele telefoons worden steeds beter. Op de CeBIT 2004 demonstreerde meerdere merken hun eerste megapixel modellen. De meest geslaagde combi van een telefoon en een digitale camera kwam op naam van Sony Ericsson te staan. Kijk maar eens naar bovenstaande foto van de nieuwe S700. Op het eerste gezicht denk je met een digitale camera te maken te hebben, pas als je beter kijkt zie je dat het de achterkant van een telefoontje is. Hoewel je eigenlijk bij dit toestel niet meer van een achterkant kunt spreken. Fotocamera-kant is een betere benaming.
De grote lens is niet altijd zichtbaar. Als dat het geval zou zijn zal hij te snel beschadigen. Normaal wordt de lens dus afgeschermd door een verschuifbaar plaatje op de achterkant. Schuif je deze open zodat de lens tevoorschijn komt dan wordt automatisch de cameramodes geactiveerd waarbij de toetsen de camerafuncties aanroepen.Ook aan de voorkant ziet de S700 er spectaculair uit. Door het grote scherm lijkt de telefoon sterk op een handheld-computer. Voor de navigatie over het scherm maak je gebruik van een vijftal navigatietoetsen die via de duim en een vinger te bedienen zijn. De toetsen zijn verborgen, als je het toestel openklapt tref je daar het toetsenbord aan. Het monitor-gedeelte kun je een halve slag doordraaien tot deze in een rechte lijn met het toetsenbord komt te staan. 


De camera kan foto's in een maximale resolutie van 1.3 megapixels maken, dat zijn scherpere foto's dan mogelijk is met de huidige generatie foto-telefoons. Het grote scherm is ideaal voor het bekijken van deze foto's, maar ook voor het browsen over internet (met gprs).

Vergelijkbare artikelen