FANtv-nl-logo-mobile

Sherwood Digital Audio Card (DAC)

Draagbare MP3 spelers heb je in alle mogelijke vormen en formaten. Maar zo origineel en mooi als de Digital Audio Card (DAC) van Sherwood zijn ze echter maar zelden.Deze MP3 speler vermomt zichzelf als een zakspiegeltje.
Slechts 5 millimeter (een halve centimeter) dun is de DAC, daarmee is bij ons weten de meest platte speler die er te koop is. Ook de andere afmetingen zijn bescheiden, de rechthoekige speler is 6,1cm breed en 9,1cm hoog. Een klein display onderbreekt de spiegelende oppervlakte, met vier weggewerkte knoppen is de DAC te bedienen. Voor de stroomtoevoer is een oplaadbare batterij ingebouwd. Deze heeft een speelduur van circa 8 uur.


De afmetingen van deze MP3 speler mogen dan bescheiden zijn, de prestaties zijn dat zeker niet. De DAC heeft 128Mb intern geheugen zodat een flinke muziekcollectie op reis kan worden meegenomen. Via ingebouwde compressiesoftware kan er op deze 128Mb meer muziek dan normaal opgeslagen worden. Met de "general compressend mode" kan er op deze manier bijvoorbeeld 30% extra ruimte gecreëerd worden. Verder compressie is mogelijk (tot 500%), maar op een gegeven moment zal de kwaliteit van het geluid daarbij in het gedrag komen.


Eveneens ingebouwd is een cd-ripper. Hiermee kan je muziek direct vanaf een CD op de speler bewaren. De MP3 decoder kan bestanden aanmaken met een bitrate variërend van 8 tot 320 kbps. Natuurlijk kan je met behulp van een USB-kabel ook de muziek van een computer halen

Vergelijkbare artikelen