FANtv-nl-logo-mobile

Nokia 7700. De telefoon die alles kan

De Nokia 7700 toont meer als een computerspel met zijn grote scherm. Je hebt dan ook niet alleen een telefoon, maar ook een radio/MP3-speler, een PDA, een digitale camera, een televisie, een videospeler en een gamecomputer in je handen.


Vroegâh had je een telefoon om mee te bellen. Met de eerste mobiele telefoons (de Kermits) kon je zelfs alleen maar bellen, en niet gebeld worden, en zelfs dan moest je je nog in de buurt van een telefooncel bevinden. De laatste jaren wordt de één naar de functie aan de mobiele telefoon toegevoegd. Met de nieuwste mobiele telefoons kun je foto's maken, muziek afspelen en chatten, maar dat alles is nog niets vergeleken met wat de Nokia 7700 allemaal kan.Een blik op het toestel en je ziet al dat je hier niet te maken hebt met een alledaags telefoontoestel. De 7700 toont meer als een computerspel met zijn grote scherm. Je hebt dan ook niet alleen een telefoon, maar ook een radio/MP3-speler, een PDA, een digitale camera, een televisie, een videospeler en een gamecomputer in je handen


Je zou het apparaat zelfs een heel kleine laptop computer kunnen noemen. Je kunt er immers ook mee mailen en over internet surfen. Voor dat laatste beschikt de 7700 over een Opera browser waarmee dezelfde webpagina's bekeken kunnen worden als op je computer. Het scherm kent een resolutie van 640x320 pixels en kan 65.000 kleuren weergeven. Hiermee leent het apparaat zich ook uitstekend voor het bekijken van films.
De 7700 bedien je via een speciale pen en een virtueel toetsenbord of door handschriftherkenning. De 64 Mb's aan intern geheugen zijn uit te breiden met geheugenkaartjes. Communicatie met computers en andere apparatuur kan plaatsvinden via Bluetooth. 
Tot slot nog een greep uit de overige functies: Je kunt via de ingebouwde camera foto's en videofilms maken bij een resolutie van 640 bij 480. Je kunt MP3 en streaming muziek afspelen, naar FM radiostations luisteren, je agenda bijhouden en foto's bewerken. Leuk is de mogelijkheid om een MP3'tje als ringtone te gebruiken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl