FANtv-nl-logo-mobile

Nomad MuVu. De geheugenstick die mp3-speler werd

De MuVo mp3-speler doet sterk aan een memory-stick denken, en dat is geen toeval want Creative Labs gebruikte een 64MB USB-geheugenmodule als basis voor dit apparaatje. 


   Geen gedoe met kabels en software om muziek naar je MP3-speler te transporteren. De Nomad MuVo prik je gewoon in de USB-poort.
De MuVo is een minuscule hybrid speler. Hij bestaat uit twee delen, een battery pack waarin een alkaline AAA batterij past (het zwarte gedeelte), en de speler zelf waarin ook het geheugen is ondergebracht (64 of 128 Mb). 

Dit tweede onderdeel prik je in de USB poort om muziek te uploaden naar je speler. Door deze opzet is MuVo ook uitstekend te gebruiken om computerdata te transporten van de ene naar de andere PC. Kopiëren van muziek en data doe je door eenvoudigweg de bestanden te verslepen.Een ander voordeel van de MuVo is de geringe omvang, je stopt het apparaatje zonder moeite in je vestzak. Nadeel is de geringe opslagruimte. De 128Mb versie kan 30 MP3 of 60 WMA-tracks bevatten, de 64Mb versie maar de helft. Dat is heel wat minder dan (duurdere) spelers met een harde schijf zoals de iPod en de Odyssey.    Vergelijkbare artikelen