FANtv-nl-logo-mobile

Neem de televisie in je thuisnetwerk op

Niet alleen de printer en de computer, maar ook de televisie kan tegenwoordig in het netwerk worden opgenomen.   Hauppauge, fabrikant van TV-Tuner producten voor de PC heeft deze maand een netwerk media decoder geintroduceerd. Deze decoder maakt het mogelijk om de multimedia content van de computer via het thuisnetwerk op de televisie af te spelen. 


De MediaMVP is een set-top-box die foto's, video en muziek vanaf de PC kan weergeven op de televisie. Zo kun je bijvoorbeeld van internet gedownloade films en MP3-muziek die op de harde schijf van je computer staat op je televisietoestel bekijken. Maar je kunt ook door je digitale fotoalbum bladeren, of je digitaal bewerkte homevideo's op de tv afspelen zonder dat je ze eerst op een tape of disk hoeft te zetten. De MediaMVP kan overweg met o.a. het MP3 formaat. De MediaMVP ondersteund momenteel MPEG-1 en MPEG-2 video , JPEG en GIF plaatjes en MP3 audio. Eventuele DivX en WMA bestanden zul je dus moeten converteren voor je ze op je televisie kunt afspelen. Hier zijn echter gratis programma's voor. 
Het televisietoestel kan in de huiskamer staan, maar ook op de slaapkamer. De enige vereiste is dat de MediaMVP in een thuisnetwerk wordt opgenomen (zie afbeelding). Aan een variant voor een draadloos netwerk wordt nog gewerkt. Een lokaal netwerk is overigens niet verplicht om de MediaMVP te gebruiken. Je kunt het apparaat namelijk ook via een cross-cable direct aan de PC koppelen. De connectie tussen MediaMVP en de televisie komt tot stand via een meegeleverde Scartkabel, wat de beeldkwaliteit ten goede komt. Ieder modern televisietoestel heeft een Scartaansluiting. 


De MediaMVP bevat zijn eigen Linux besturingssysteem. De gehele bediening gebeurt met de afstandsbediening en de eenvoudige menustructuur welke op de televisie wordt gebracht.


Vergelijkbare artikelen