FANtv-nl-logo-mobile

Draadloze verbinding tussen pc en televisie

Apparatuur om de pc aan de televisie en de stereo te koppelen is helemaal hot op het moment.


Apparatuur om de pc aan de televisie en de stereo te koppelen is helemaal hot op het moment. Tal van fabrikanten houden zich met het ontwikkelen van deze multimedia-apparaten. Pinnacle is één van deze fabrikanten. Hun Showcenter kan zelfs draadloos verbinding maken.Met dank aan breedband internet haal je in een avondje een complete speelfilm binnen. Deze kun je vervolgens via je computermonitor bekijken maar daarmee doe je zo'n film in dvd-kwaliteit geen eer aan. De Pinnacle Showcenter brengt een verbinding tussen de computer en de televisie tot stand zodat je gedownloade films gewoon vanaf de bank bekijkt. Helemaal mooi wordt het met de optionele pcmcia draadloze netwerkkaart. Hiermee stuurt de pc de beelden draadloos door naar de bij de televisie geplaatste Showcenter. Je hoeft dan dus geen draden te trekken. 


Naast films kun je ook de digitale foto's die op de harde schijf van je computer staan via de televisie bekijken en je kunt mp3-muziek afspelen via de aan de televisie gekoppelde home-cinema-set. Voor de bediening heb je overzichtelijke menu's tot je beschikking die full-screen op je televisie worden getoond. Zo kun je op je computer fotoalbums samenstellen en deze op de televisie bekijken.


Ook kan de ShowCenter draadloos aan de stereoset gekoppeld worden. Zo kun je je complete mp3-muziekcollectie gewoon op de pc laten staan en toch via je geluidsinstallatie afspelen zonder dat de muziek eerst op cd gebrand hoeft te worden. Hetzelfde geldt voor films die je download. Een royale harde schijf is dus geen overbodige luxe voor mensen die de ShowCenter optimaal willen gebruiken. 

Vergelijkbare artikelen