FANtv-nl-logo-mobile

Draadloos koppelen van media apparatuur

Het Nederlandse Conceptronic brengt een AirBridge Cinema Set op de markt gebracht die niet alleen opvalt door de vele mogelijkheden, maar ook door de ongekend lage adviesprijs (onder de 50 euro) voor een volledige set.


Apparatuur om draadloos video- en audio-apparatuur te koppelen is helemaal hot op het moment. Zonder kabels door het huis te trekken kunnen media-apparaten als de televisie, de computer en de dvd-speler gekoppeld worden.Het Nederlandse Conceptronic heeft de nieuwe versie van haar AirBridge Cinema Set op de markt gebracht die niet alleen opvalt door de vele mogelijkheden, maar ook door de ongekend lage adviesprijs van 49,90 euro voor een volledige set (de winkelprijzen liggen zoals gebruikelijk nog lager).


Deze set bestaat uit een op het eerste gezicht identieke zender en ontvanger. De zender kun je aan een videorecorder of dvd-speler koppelen. Als je de ontvanger dan bij de televisie op de slaap- of kinderkamer plaatst kun je daar naar speelfilms en video-opnamen bekijken die vanuit de huiskamer naar boven worden verzonden. Ook naar televisie-uitzendingen kijken is mogelijk (via het video-kanaal) zonder dat je daarvoor kabels naar boven hoeft te trekken. 


Ook koppeling tussen pc en audioset is een optie. Je kunt dan via de installatie in de huiskamer de mp3'tjes op de harde schijf van je computer beluisteren of naar internetradiostations luisteren. Andere apparatuur die gekoppeld kan worden is de satellietontvanger en een videocamera. Zelfs een koppeling tussen tv en computer is mogelijk. Deze moet wel over een video-in/out aansluiting beschikken. Als je de zender op de computer aansluit en de ontvanger aan de televisie koppelt kun je via de televisie speelfilms afspelen die je van internet hebt gedownload en nog op je computer staan. Of je bekijkt via de televisie de digitale foto's vanaf de harde schijf van je computer. Het bereik van de AirBridge Cinema Set bedraagt maximaal 100 meter. Binnenshuis kan het signaal iets minder ver reiken, maar het bereik is ruim voldoende voor ieder woonhuis. De benodigde kabels voor koppeling aan pc, televisie, dvd e.d. worden meegeleverd. De afstandsbediening van je dvd-speler of videorecorder (die beneden staat) kun je ook tot op zolder voor de AirBridge Cinema Set gebruiken.  


 

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl