FANtv-nl-logo-mobile

Een dunne rear projection tv

Infocus komt met een rear projection televisie op de markt die even dun is als een plasma of lcd-tv. Tot nu toe waren deze RP televisie's nog minimaal 36 centimeter dik.


Infocus is een fabrikant van beamers voor zowel zakelijk en thuisgebruik. Thuis wordt dit soort beamers door filmfanaten in hun huisbioscoop gebruikt. Zo'n projector die voor het scherm geplaatst moet worden (meestal aan het plafond) geeft natuurlijk een echt bioscoopgevoel, maar erg praktisch is het niet. Vooral niet als je de films in je huiskamer wilt bekijken.Sony Rear Projection Televisie


Er komen daarom steeds meer "rear projection tv's" op de markt. Dat zijn televisies waarbij de beelden niet vanaf de voorkant maar vanaf de achterkant van het scherm geprojecteerd worden. Dat gebeurt niet via een aparte beamer maar vanuit het scherm zelf. Tot nu toe zijn deze RP televisie's nog minimaal 36 centimeter dik. Infocus heeft nu echter een RPTV ontwikkeld die nog geen 18 centimeter dik is. En dat bij een beelddiagonaal van maarliefst 155 centimeter! De televisie is dun genoeg om aan de muur te hangen.


Deze dunne televisie ziet er op het eerste gezicht niet anders uit dan een LCD of plasma-scherm, maar de techniek is compleet anders. De digitale rear projection techniek kan de videobeelden in hoge kwaliteit weergeven. Daarbij zijn rear prjection televisies lichter dan andere tv's. De prijs van de nieuwe televisies moet lager komen te liggen dan die van de dure plasmaschermen. Een nadeel van RPTV's is dat je meer last van lichtinval hebt.

Vergelijkbare artikelen