FANtv-nl-logo-mobile

Horloge met mp3-speler

Laks heeft een horloge op de markt gebracht met een ingebouwde mp3-speler. Het horloge is ook als geheugen-stick te gebruiken. Handig want zo heb je altijd je muziek en data bij de hand.
In feite is een mp3-speler niet veel meer dan een kleine chip met wat aanvullende techniek zoals een Flash-geheugen, een klein display en een hoofdtelefoon. Daarom kun je vrij eenvoudig een mp3-speler inbouwen in een klein apparaat zoals een telefoon of een sleutelhanger.


Een leuke toepassing is het inbouwen van een mp3-speler in een horloge. Een horloge heb je immers altijd bij de hand, zodat je ook je favoriete muziek altijd en overal kunt beluisteren.


Laks brengt dit soort mp3-horloge's op de markt. Ze leveren verschillende modellen die in geheugenruimte varieeren van 32 tot 256Mb. De prijzen van de horloges lopen uiteen van de 89 euro tot 198 euro. Het goedkoopste model is nog wat beperkt omdat je er geen volledige cd op kunt bewaren (of je moet genoegen nemen met een vrij lage kwaliteit). De 258Mb van het duurste model is echter voldoende voor een kleine 300 minuten aan muziek. oftewel zo'n 60 songs.Het MP3 horloge van Laks is geinspireerd op de succesvolle Memory Watch van hetzelfde merk. Omdat ook de MP3 Watch als geheugenstick te gebruiken is maakt het de Memory Watch in principe overbodig. De gegevensbestand van de mp3-muziek en andere computerbestanden vind zoals bij de meeste mp3-spelers plaats via een usb-kabel. Een andere toepassing van het horloge is het gebruik als voicerecorder. Daarvoor beschikt het apparaatje over een ingebouwde microfoon.


Een MP3-horloge lijkt vooral handig als deze draadloos in verbinding staat met de hoofdtelefoon. Helaas is dat nog niet het geval. Een 1,5 meter lange kabel moet voldoende bewegingsruimte geven zodat je het horloge ook kunt gebruiken tijdens het hardlopen, ook al maak je daarbij veel bewegingen met je arm. Het blijft echter natuurlijk altijd uitkijken dat je niet blijft haken op struikelt.   

Vergelijkbare artikelen