FANtv-nl-logo-mobile

Een piepkleine Windows PC

De Flybook is één van de kleinste Windows XP computers die er te koop is. Hij is slechts 23,5 bij 15,5 cm groot en 1,2 kilo zwaar. En de prestaties zijn indrukwekkend.
Als je de Flybook in het echt ziet denk je dat je met een PDA te maken hebt, zo klein is dit apparaat. 23,5 cm breed, 14 cm diep, 3 cm dik en slechts 1,1 kilo zwaar. Echt een apparaat voor onderweg dus, maar zeker geen PDA. De Flybook is een PC die op Windows XP draait.  

Een krachtige PC zelfs, verkrijgbaar in drie versies, met als topmodel de Flybook  V5 die is voorzien van een Intel Core Duo ULV 1.06 GHz processor en 1 Gb geheugen.


Voor wat betreft de harde schijf heeft de koper verschillende keuzemogelijkheden. 40 GB is standaard, maar andere capaciteiten, met een maximum van 120 GB behoren tot de mogelijkheden.


Het scherm is vanzelfsprekend klein, 8,9", meer plek is er immers niet. Maar deze heeft een hoge resolutie van 1024 x 600 pixels. Opmerkelijk is dat het schermgedraaid kan worden. Een functionaliteit die zelfs notebooks normaal gesproken niet bieden. Op netwerkgebied kun je met dit ding alle kanten op. Zowel met draadje (Ethernet) als zonder (WiFi, UMTS, EDGE, GPRS, GSM, Bluetooth). Aan kracht en mogelijkheden ontbreekt het de Flybook dus niet. Wel zijn het toetsenbord en de muis op het keyboard wat klein voor mensen met grote handen, en ontbreekt vanwege de ruimte een dvd/cd-drive. Een externe dvd-brander is optioneel bij te bestellen. 


Exacte specificaties en prijzen kun je hier vinden.

Vergelijkbare artikelen