FANtv-nl-logo-mobile

Altijd stroom bij de hand

Laad je telefoon, pda of iPod op met zonne-energie. Met de (kleine) Solio is dat mogelijk.  

Mobiele telefoons, mp3-spelers, digitale camera's. Het is allemaal mooi spul, maar het vreet stroom. Als je er niet aan denkt op z'n tijd je mobiele apparaatjes op te laden kom je regelmatig zonder stroom komen te zitten waardoor je ze niet meer kunt gebruiken.


De oplossing voor dit probleem is eigenlijk heel simpel: Een energiebron die altijd beschikbaar is, de zon! Het Britse Better Energy Systems uit Londen heeft een mini-zonnepaneel ontworpen wat in je broekzak past: De Solio.


Als je dit kleine - 165 gram wegende - apparaatje uitklapt komen er een drietal panelen te voorschijn die zonlicht omzetten in energie die op een eigen interne accu wordt opgeslagen. Door de Solio op je mobiele apparaat aan te sluiten kun je deze ter plekke opladen (en er mee werken), ook al is er geen stopcontact in de buurt.
De fabrikant levert 2 types. Een speciale versie voor de iPod en een algemene Solio Solar Charger. Deze laatste is via een zogenaamd Tip Pack aan te sluiten op je mobiele apparatuur. Een Tip Pack is weinig anders dan een doosje met connectoren. Tip Packs voor mobiele telefoons, PDA's en iPods zijn inmiddels beschikbaar. Daarnaast zijn er aparte kabels te koop voor onder andere de gameboy SP en Advanced.

  


Vergelijkbare artikelen