FANtv-nl-logo-mobile

Powerball. Wapen tegen RSI

Een verslavende gadget die ook nog eens je spieren traint en je beschermt tegen RSI, hij bestaat: De Powerball.Lees verder


De Powerball is ooit door de NASA ontwikkeld om astronauten hun spieren in conditie te laten houden. Ruimtevaarders kunnen in de ruimte immers hun spieren niet of nauwelijks op een normale manier trainen (trainen met gewichten is immers onmogelijk in een gewichtsloze omgeving).  

De Powerball werkt daarom niet met gewicht maar via het principe van het middelpuntvliegende kracht. Via een schuddende beweging breng je de Powerball aan de gang. Een "bal in de bal" begint steeds harder te draaien en een enorme kracht zwelt aan, tot dusdanige proporties dat je het apparaatje nauwelijks nog in de hand kunt houden.


De kern kan snelheden halen van meer dan 14.000 omwentelingen per minuut, waardoor meer dan 20 kilo aan kracht wordt gegenereerd… en dat voel je!


De Powerball traint op deze manier van boven tot onder de spieren in zowel armen als handen. De doorbloeding wordt verbeterd en dat voorkomt ontstekingen aan spieren en zenuwen (oftewel RSI).


Maar de Powerball is ook gewoon fun! De verkopen kwamen dan ook in een enorme stroomversnelling terecht na de release van de speedmeter. Deze meter kan de snelheid van de kern meten en kan hier een aantal berekeningen op uitvoeren zodat je de gemiddelde, de hoogste, en de huidige snelheid kan aflezen. Zo kun je je vooruitgang meten en de competitie aangaan met anderen.


Een schat aan informatie over de Powerball vind je op www.Powerballwinkel.nl. Met filmpjes, verschillende oefeningen, records en uitleg over de werking. Via die site kun je ook de originele Powerball kopen. Belangrijk, want er zijn veel immitaties te koop. De kwaliteit en maximale snelheid van deze nepperds komt echter niet in de buurt van het origineel.


Vergelijkbare artikelen