FANtv-nl-logo-mobile

Automower. De digitale grasmaaier

De Automower is een grasmaaier die geheel zelfstandig het gazon kort kan houden.Lees verder
  

Grasmaaien, niemand heeft er ooit echt zin in. Je krijgt er pijn van in je rug en het neemt kostbare tijd in beslag. Hoe lekker zou het zijn als je een digitale tuinman zou kunnen hebben die zijn werk goed doet en niet steeds koffiepauzes neemt! Nu kan dat want de digitale revolutie slaat nu ook al toe in de wereld der grasmaaiers.


De automower, een digitale grasmaaier die geluidloos je grasmat tot in de puntjes maait. 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Het principe is vrij simpel: Je legt een begrenzingkabel om de uiteinden van het grasveld die de maaier zelf zal detecteren. Op het moment dat de grasmaaier daar tegen aan rijdt, weet hij dat daar het grasveld daar op houdt en draait ie zich om. Willekeurig rijdt hij rond en zo wordt het hele grasveld gemaaid. Op het moment dat zijn sensoren ergens hoog gras detecteren, zal hij die vierkante meter gestructureerd maaien. Daarna gaat hij weer verder in willekeurige modus.Een voordeel van dit constante maaien is dat je nu nooit meer grasresten hoeft op te ruimen. De afgesneden stukjes verdwijnen namelijk gelijk tussen de andere grassprieten. Dat bespaart je een rugpijn en is gelijk een goede natuurlijke bemesting.
De maaier rijdt op elektriciteit en is vrijwel geluidloos. Na anderhalf uur is de accu ongeveer op 50 procent . Hij gaat dan zelf op zoek naar de oplader. Deze detecteert hij door middel van een zoeklus die ook onder de grond ligt. Deze zal de maaier naar de oplader leiden. In 1 a 2 uur laadt de maaier zich weer volledig op.Je kan er natuurlijk gelijk 2 nemen en deze synchroon te laten lopen. Dit is natuurlijk vooral handig als je een voetbalveld moet maaien.Zo kunnen ze bijvoorbeeld allebei een gedeelte van de tuin voor hun rekening nemen. Ze zijn zo gemaakt dat ze nooit tegen elkaar zullen aan botsen. 
Ondanks de goede technieken, kan het natuurlijk altijd gebeuren dat er een keer een defect optreedt bij de Automower. Maak je dan geen zorgen want hier is goede software voor ontworpen. Het enige wat je dan moet doen is je laptop op de maaier aansluiten en de maaier scant zichzelf op defecten. Zo zal hij zelf aangeven waar het defect zit.

Je zou denken dat deze apparaten een gewild object zijn bij dieven! Die zullen nog vreemd opkijken want de maaier is beveiligd met een pincode. Op het moment dat je de maaier optilt en er wordt geen of een foute pincode ingetypt, dan gaat er een luid alarm af.

Vergelijkbare artikelen