FANtv-nl-logo-mobile

WiFi Finder. Spoor WiFi netwerken op

Met de WiFi Finder van Kensington kun je zonder computer vaststellen of er een draadloze netwerkverbinding aanwezig is.Lees verder  

Steeds meer laptops worden uitgerust net een WiFi kaartje zodat ze draadloos contact kunnen maken met een netwerk. Dit kan een bedrijfs- of thuisnetwerk zijn, maar ook een hotspot of een ander draadloos netwerk wat (al dan niet per ongeluk) voor buitenstaanders open staat. 


Om zo'n WiFi netwerk te vinden kun je je laptop aanzetten om te zien of deze een signaal oppikt van een draadloos netwerk. Sommige mensen hebben hier zelfs een hobby van gemaakt, met een laptop op de bijrijders stoel rijden ze door een kantorenpark om openstaande netwerkverbindingen op te sporen (warchalking).
Het is natuurlijk erg onhandig als je telkens je laptop moet aanzetten om te controleren of er ergens een draadloze verbinding beschikbaar is. Kensington heeft daarom een handige WiFi-Finder op de markt gebracht. Hiermee kun je zonder computer controleren of er een inlogpunt aanwezig is.
Hiervoor hoef je alleen op een knop te drukken. Vervolgens wordt er met behulp van drie lampjes aangegeven of er een verbinding is. Hoe meer lampjes er branden, hoe sterker het signaal is. Andere draadloze signalen zoals als die van mobiele telefoons, magnetrons en Bluetooth netwerken worden netjes genegeerd. 


Meer informatie over de WiFi-Finder is te vinden op de website van Kensington. Het apparaatje is te koop bij o.a. Aces Direct.

Vergelijkbare artikelen