FANtv-nl-logo-mobile

F+R Hugs. Knuffelshirt

Heb je af en toe een knuffel nodig? Dan is het F+R Hugs t-shirt helemaal iets voor jou. Met dit kledingstuk kun je telefonisch knuffels geven en ontvangen. 


   

Om de "hug" te geven beschikt het shirt over sensoren en een techniek die het gevoel van de streling op het lichaam imiteert. De gever bepaalt waar de streling gegeven wordt, hoe krachtig deze is en hoe lang hij duurt. Telefonisch (voor de prijs van een sms'je) wordt de streling doorgegeven aan de Bluetooth-telefoon van de ontvanger. Deze telefoon - waarop wat Java-software geïnstalleerd moet worden - geeft de hug draadloos door aan het t-shirt die de knuffel op zijn beurt weer doorgeeft aan de drager.Beide personen moeten natuurlijk wel zo'n shirt dragen. Om een hug te geven hoef je dan alleen over de gewenste plek op je eigen shirt te strelen en de naam van de ontvanger te fluisteren. De kracht en duur van de streling, de temperatuur van de huid en de hartslag van de knuffelgever worden opgemeten en op het shirt van de ander gereproduceerd. Heeft slechts één van beiden zo'n shirt dan geschiedt het geven of ontvangen van de knuffel via een sms-tekstberichtje. Maar dat is natuurlijk lang niet zo leuk als een echte virtuele knuffel.   


De sensoren en het mechanisme dat de knuffel op het lichaam reproduceert kunnen uit het shirt worden verwijderd zodat het shirt kan worden gewassen. Na een wasbeurt kunnen ze weer eenvoudig worden teruggeplaatst.


Het F+R Hugs shirt moet eind 2005 op de markt komen tegen een prijs van circa 200 euro per stuk.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl