FANtv-nl-logo-mobile

Videorecorder met 20 GB of 30 GB harde schijf

   
Na videocamera's met dvd als opslagmedium komen er nu cams die voorzien zijn van een harde schijf. JVC brengt ze al op de markt..


Het betreft harde schijven zoals deze ook in laptops gebruikt worden. Met andere woorden, geen gebrek aan opslagruimte! Het goedkoopste model (de JVC Everio GZ-MG20) is voorzien van een 20 GB harde schijf, de GZ-MG30 van een 30 GB disk. Verder bevat de serie nog twee modellen met een 1,33 megapixel CCD-sensor i.p.v. een 800.000 pixel CDD, de GZ-MG40 (20 Gb) en GZ-MG50 (30 Gb). De prijzen variëren van circa 800 tot 1.000 euro.De 20 GB harde schijf heeft al genoeg ruimte om zeven uur video in dvd-kwaliteit (Mpeg-2) op te nemen. De 30 GB-variant kan zelfs 21 keer meer beelden opslaan dan een dvd-videocamera. Ook mpeg-4 wordt ondersteund, al kost dit formaat meer schijfruimte. Als de harde schijf vol is zullen deze gekopiëerd moeten worden om weer ruimte vrij te maken, het verwisselen  van de harde schijf is namelijk niet mogelijk. De beelden kunnen naar een pc worden getransporteerd (usb), maar door de usb-hostfunctie ook direct naar een portabele harde schijf of een dvd-brander. 


Heel nuttig is de sensor die in staat is G-krachten te meten. Deze is in staat te registreren wanneer de camera een val maakt. De harde schijf wordt dan razendsnel uitgeschakeld, wat beschadigingen aan het schijfoppervlak kan voorkomen. Het gebruik van een schokabsorberende gel is een andere veiligheidsmaatregel.

Vergelijkbare artikelen