FANtv-nl-logo-mobile

iRiver U10 mediaspeler

iRiver komt met een aantal nieuwe media-spelers. Het meest opvallende nieuwe model is de U10. Deze heeft een bijzonder eigenzinnige vormgeving, met name door het gebruik van een cradle.Deze cradle is een basisstation dat gebruikt kan worden om de speler van stroom, muziek en video te voorzien. Daarnaast is het een veilige opbergplek als je hem niet gebruikt, en een standaard die van het mobiele apparaatje een klein tv'tje maakt.Vernieuwend is ook de bediening. Deze vindt grotendeels plaats via een aanraakscherm. Er wordt echter geen gebruik gemaakt van de normale touchscreen-technologie, maar van een eenvoudigere vorm waarbij vier knoppen verborgen worden onder het display. Deze knoppen worden bediend door op de juiste plek te drukken.   


De knoppen zijn op een dusdanige plaats verstopt dat ze met de duimen te bedienen zijn. iRiver heeft deze bediening de naam D-click gegeven. 
   

De speler kan overweg met opvallend veel audio-formaten: mp3, wma, asf en ogg. Voor video wordt mpeg4 gebruikt. Natuurlijk kan het apparaat ook worden gebruikt als digitaal fotoalbum (jpg).


Muziek, video, foto's, het vreet allemaal ruimte. Daarom is jammer dat iRiver bij deze speler toch weer gebruikt maakt van Flash-geheugen en niet van een harde schijf. De U10 komt in twee versies op de markt. Één met 512MB en één met 1 GB aan boord.


De U10 is kleiner dan je zou verwachten. De afmetingen zijn 6,90 bij 4,70 bij 1,60 centimeter. Dat maakt het scherm wel erg klein. Niet iedereen zal de behoefte hebben via een 2,2 inch scherm volledige speelfilms af te kijken.  


De speler komt in Azië voor zo'n 250 euro op de markt. Het is nog niet bekend wanneer hij in Europa in de winkels ligt.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl