FANtv-nl-logo-mobile

Optimus Maximus OLED toetsenbord

Toetsen op het toetsenbord die per programma of per gebruiker een andere afbeelding krijgen? Dat kan met het Optimus toetsenbord. Iedere toets is in feite een klein beeldscherm.


   

Rusland is normaal gesproken geen land waar innovatieve computerproducten vandaan komen. Een uitzondering is het door Artemy Lebedev ontworpen Optimus toetsenbord.


Iedere toets op dit computerkeyboard is in feite een kleine monitor. Daardoor is het mogelijk om in plaats van de gebruikelijke letters, cijfers en symbolen ook andere afbeeldingen te tonen.


Via software kan de toetsenbordlayout gewisseld worden. Zo kan het toetsenbord snel overgeschakeld worden naar Arabisch of Russisch schrift of - en daar zal eerder behoefte aan zijn - de functietoetsen kunnen per programma aangepast worden. Op de website van de fabrikant zijn voorbeelden te zien van speciale toetsafbeeldingen voor Photoshop en Quake, maar voor ieder ander programma kunnen er zo ook toetsen worden ontworpen. Het gebruik van functietoetsen wordt je zo erg makkelijk gemaakt, en stickertjes kartonnen kaartjes voor op het toetsenbord zijn met het Optimus OLED toetsenbord niet langer meer nodig.Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl