FANtv-nl-logo-mobile

iPod nu met video functionaliteit

Apple-watchers verwachtten hem al een tijdje, maar nu is hij er ook daadwerkelijk: De iPod met videofunctie. Voortaan beluister je niet alleen muziek met een iPod, maar kijk ook naar filmpjes.   

Apple-baas Steve Jobs presenteerde de nieuwste iPod in San Jose. Het apparaatje is 100 procent een iPod om te zien, alleen het scherm is groter geworden. Het 2,5 inch kleurenscherm (6,4 centimeter) heeft een resolutie van 320 bij 240 pixels.


Voor de opslag van video is natuurlijk veel opslagcapaciteit nodig, de iPod Video wordt daarom geleverd met een ruimbemeten harde schijf, 30 of 60 gigabyte. Volgens Apple kan het apparaatje 20 uur werken voordat hij weer aan de stroom moet, dat is 5 uur langer dan het oude model.


Ondanks de aanwezigheid van een groter scherm is de iPod dunner en lichter geworden. De 60 GB versie is overigens iets dikker dan de 30 GB. De iPod Video is niet alleen in het wit maar ook in het zwart leverbaar.


Op de iPod kunnen foto's en MOV en MPEG-4 films worden bekeken. Via iTunes kunnen er duizenden videofilms gedownload worden. Het gaat daarbij vooral om videoclips en Disney-filmpjes maar ook om afleveringen van televisieseries. Voor twee dollar kan er bijvoorbeeld een aflevering van Desperate Housewives of Lost gedownload worden. Dit laatste is echter alleen vanuit Amerika mogelijk.


En dan de prijs: De 30 GB kost 330 euro en voor de 60 GB moet 440 dollar neergeteld worden. In Amerika is men goedkoper uit, daar kost de speler resp. 300 en 400 dollar. De iPod met videofuncties vervangt het oude model. De iPod nano wordt het alternatief voor wie geen prijs stelt op de videomogelijkheden.


Vergelijkbare artikelen