FANtv-nl-logo-mobile

Toshiba E-Mouse

Toshiba brengt de E-Mouse op de markt. Een computermuis die meer op een pen dan op een muis lijkt. De bewegingen die je met deze muis maakt komen sterk overeen met die van schrijven.   

De vormgeving is ergonomisch. De muis past beter in je handpalm en de bewegingen zijn minder belastend. De vingers en pols worden nog wel gewoon gebruikt, en klikken is ook nog nodig. Hiervoor zijn enkele knopjes op de "pen" aangebracht.


De E-Mouse werkt op iedere niet weerkaatsende ondergrond. Hij kan tot op tien meter afstand van de computer gebruikt worden en beschikt over een lampje die een rode laserstraal kan produceren. Hierdoor kan de muis heel goed als aanwijsstok bij presentaties gebruikt worden. Via de muisknoppen aan de zijkant van de E-Mouse kan de gebruiker door pagina's scrollen terwijl hij de muis gewoon in zijn hand houdt.


De E-Mouse werkt geheel draadloos, maar kan wel via de usb-poort van de computer worden opgeladen. Voor de communicatie tussen pc en muis wordt een 2,4-GHz radiofrequentie gebruikt. De E-mouse weegt slechts 35 gram.


De adviesprijs van de muis is 49 euro.

Vergelijkbare artikelen