FANtv-nl-logo-mobile

Wekkerradio met geur

De geur van broodjes, verse broodjes: De wekkerradio van de toekomst wekt je niet alleen met geluid maar ook met geur en geluid.Wil je wakker worden met de geur van gebakken broodjes? Of prefereer je de geur van verse koffie? Met de wekkerradio van de toekomst gaat dat mogelijk worden. Diverse ontwerpers zijn al met dit soort wekkers bezig. Het Britse AbioGenesis bijvoorbeeld heeft de Aroma Waker ontwikkeld. Deze klok is voorzien van twee sloten waarin flesjes met geurstof worden geplaatst. Op een vooraf ingestelde tijd kan een flesje worden verwarmd waardoor zich een geur door de ruimte verspreid. De Aroma Waker is de concept-fase nog niet voorbij wat betekent dat hij nog niet in productie is. Het is ook nog niet zeker of deze geurklok ooit in de winkel zal staan.


Al wel te koop is de Peaceful Progression Wake Up Clock van Hammacher Schlemmer. Deze maakt niet alleen gebruik van geuren op de gebruiker aangenaam te wekken, maar ook van licht en zachte vredige geluiden. Dertig minuten voor de wektijd begint deze klok langzaam op te lichten. De sterkte van dit licht neemt gedurende een half uur heel langzaam toe.    

De warmte van de lamp zorgt ervoor dat een geurstof verwarmd wordt, zodat een geur naar keuze zich door de kamer verspreid. Evenals bij de Aroma Waker kan de gebruiker bij deze wekker een geurslot vullen met een favoriete geur.


Een kwartier voor de wektijd wordt de geluiden geactiveerd. Zachte geluiden uit de natuur moeten de slaper langzaam doen ontwaken. Heeft dit allemaal geen effect en wordt de wekker niet voor de wektijd uitgeschakeld, dan volgt onherroepelijk en zonder genade de schrik van iedere langslaper.... de buzzer!


Koffie- en boordjesgeur worden helaas nog niet meegeleverd met de Peaceful Progression Wake Up Clock. De keuze blijft vooralsnog nog beperkt tot bloemetjes-aroma en andere toiletverfrissergeuren.

Vergelijkbare artikelen