FANtv-nl-logo-mobile

Panasonic DMC-FZ7

De Panasonic Lumix DMC-FZ7 is de opvolger van de populaire FZ5. De camera gaat de strijd aan met bewogen foto's.


Veel foto's zijn vaag omdat de beelden bewogen zijn. Dit kan omdat het onderwerp tijden het nemen van de foto bewoog of omdat het toestel tijdens de opname niet helemaal stil werd gehouden. Een nieuw digitaal toestel van Panasonic moet een einde maken aan bewogen foto's. In de Panasonic DMC-FZ7 zijn enkele nieuwe technologieen opgenomen.Om vervaging die veroorzaakt wordt door beweging van het object tegen te gaan, heeft Panasonic de High Sensitivity mode in deze camera geïntegreerd. Door de 'Pixel-mixed readout methode' kan High Sensitivity bereikt worden tot ISO1600. Zo levert het binnenshuis fotograferen van spelende kinderen of huisdieren betere resultaten op.


Mega O.I.S. kan de vervaging door handbeweging compenseren. Deze techniek zorgt voor meer stabiele beelden, waarvan scherpte, helderheid en kleur beter behouden blijven; zelfs bij ingezoomde foto's of het fotograferen in schemer.


De Venus Engine II technologie zorgt voor een perfecte kwaliteit en een hoge responssnelheid van 0,008 seconde. Op deze manier hoef je tijdens het klikken geen leuk moment te missen. Deze technologie maakt het mogelijk om snel opeenvolgend foto's te maken. De foto wordt razendsnel weggeschreven op de geheugenkaart en het resultaat verschijnt direct op het LCD scherm.


De LUMIX DMC-FZ7 is een stijlvolle camera met 6 Megapixel en 12x optische zoom. Dit zoombereik kan zelfs nog vergroot worden door de Extra Optische Zoom. Met deze functie wordt het zoombereik verlengd tot 16.5x (bij 3 Mp). Dankzij verschillende hulpmiddelen zoals het optische stabilisatiesysteem en de variëteit aan scene modes kunnen op eenvoudige wijze scherpe en heldere foto's gemaakt worden.


Voor de bediening is er een kleine handige joystick waarmee eenvoudig de menustructuur doorlopen kan worden. Ook diverse handmatig in te stellen functies - zoals focus of andere frequent gebruikte instellingen (witbalans/ISO/resolutie) - kunnen met deze joystick geactiveerd worden.


De FZ7 is voorzien van een groot, extra helder 6,5 cm LCD scherm met High Angle functie (kijkhoek). Door de High Angle functie wordt het eenvoudig om de weergave op het LCD van beneden af te zien. Dit is handig bij het nemen van foto's boven het hoofd. Het grote LCD is tevens makkelijk bij het terugkijken van foto's in thumbnail weergave; een handig hulpmiddel bij het terugzoeken van die ene foto.


De foto's worden opgeslagen op een Memory Card. Een 16 Mb kaartje wordt meegeleverd. De DMC-FZ7 is verkrijgbaar in zwart en zilver, vanaf maart 2006

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl