FANtv-nl-logo-mobile

Portable gamecomputer als mediaspeler

Datel levert uitbreidingssets die mogelijkheden toevoegen aan je spelcomputer. Zo maak je bijvoorbeeld van een Nintendo DS een mediaspeler.Valsspelen loont. Tenminste als we afgaan op het succes van het Amerikaans/Britse Datel, een bedrijf dat zijn sporen heeft verdient als fabrikant van cheat-producten voor computerspelletjes. 150 miljoen dollar is de jaaromzet van dit bedrijf.


Dat grote bedrag komt echter niet alleen meer uit apparaatjes die je helpen vals te spelen. Datel richt zich steeds meer op apparatuur die functies aan gameconsoles toevoegen. Vooral de portable consoles zijn voor hen een interessante markt. Zo leveren ze WiFi MAX uitbreidingspakketten voor de PSP (Playstation Portable) en de Nintendo DS. Via deze kits kunnen de kleine spelcomputertjes contact maken met een lokaal netwerk, en via dat netwerk weer met internet. Ideaal om online te kunnen gamen!


Een ander interessant product van Datel is de MAX Media Player. Een set die van de handheld gamecomputer een volwaardige multimediaspeler maakt waarop je films en foto's kunt bekijken en mp3-muziek kunt beluisteren. Voor de PSP leveren ze al langer zo'n MAX Media Player, nu komt deze ook uit voor de Nintendo DS.De set bestaat uit een cartridge die je in het gameslot van de (in dit geval) Nintendo DS prikt. Vervolgens krijg je op het gameconsole de beschikking over een mediabrowser waarmee je door de aanwezige films, foto's en muziek kunt bladeren, en deze natuurlijk kunt afspelen. Om deze mediabestanden op te slaan bestaat de set tevens uit een 4 GB hard drive. Deze kan op het GBA cartridge slot van de DS worden aangesloten. Een aparte stroomvoorziening is dus niet nodig.4 GB is ruim voldoende voor enkele speelfilms, enkele muziek cd's of een zeer uitgebreide fotocollectie. Deze kunnen via de PC op de hard drive worden geladen. Deze beschikt daarvoor over een usb-aansluiting.


Met de MAX Media Player wordt je gamecomputertje een apparaat met veel meer mogelijkheden. Helaas betaal je hier wel voor, want de sets kosten zo'n 200 euro. 

Vergelijkbare artikelen