FANtv-nl-logo-mobile

MP3-spelers krijgen touchscreen

Touchscreen wordt de manier waarop de duurdere mp3-spelers worden bestuurd. De nieuwste MP3 Walkman heeft al een touchscreen. iPod zal mogelijk volgen.Sony Ericsson W950 Walkmanphone
Sony Ericsson heeft in Barcelona de Walkman W950 telefoon gepresenteerd. Deze combinatie van een telefoon en een (volwaardige) mp3-speler heeft 4 gigabyte flash-geheugen en een touchscreen scherm. Niet voor niets spreekt met over een Walkman-telefoon, de muziekfunctie is minstens zo belangrijk als de mogelijkheden om te telefoneren. De W950 kan dan ook overweg met een wijd scala aan bestandsformaten: MP3, AAC, AAC+, E-AAC+, WAV en m4a. Ook een FM-radio is aanwezig. Verder kan er via UMTS worden geinternet en gemaild. Via USB, infrarood en bluetooth kunnen bestanden worden overgezet. Het 2,6 inch grootte scherm kan 262.000 kleuren weergeven (QVGA). Het touchscreenscherm kent handschriftherkenning.


iPod Video
Ook Apple zou de iPod Video willen voorzien van een touchscreen-technologie. De website Think Secret zegt dit uit betrouwbare bron vernomen te hebben. Als het 3,5 inch scherm van de iPod aangeraakt wordt zou er een afbeelding van het klikwiel in beeld komen, dat vervolgens via de vinger te bedienen is.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl