FANtv-nl-logo-mobile

Toshiba Gigabeat

Toshiba brengt dit voorjaar zijn eigen varant op de iPod Video in Eruopa uit. Deze gebruikt Windows Portable Media Center voor de bediening.    

Zoals ieder zichzelf respecterende electronicafabrikant komt ook Toshiba met z'n eigen "iPod killer". In dit geval betreft het de Gigabeat serie, een reeks van vier harddiskspelers met de typenummer F10, F20, F40 en F60. Het getal na de F staat daarbij voor het aantal gigabytes dat op de harde schijf kan worden weggeschreven. Op de Gigabeat F60 kun je dus 60 gigabyte aan muziek, video, foto's en andere bestanden bewaren en afspelen.


Om de iPod het hoofd te bieden moet je natuurlijk wel wat in huis hebben. Ten eerste is dat de bovengenoemde hoge opslagcapaciteit, ten tweede het ruime scherm.


Dit 5,6 centimeter grote QVGA kleurenscherm kan 264.000 kleuren weergeven bij een resolutie van 240 bij 320 pixels. Het scherm wordt natuurlijk gebruikt voor navigatie, maar ook voor het bekijken van video's en foto's. Foto's kunnen bekeken worden in breedbeeld (horizontaal) of portrait (verticaal).
Zoals steeds vaker het geval is met luxe mp3-spelers wordt de Gigabeat geleverd met een basisstation. Deze maakt een makkelijke verbinding met de computer mogelijk, en wordt meteen gebruikt om de batterij op te laden. Vermeldenswaardig is ook de CD Riprec functie. Hiermee kun je een complete CD in een keer op de Gigabeat kopieeren. Voor de bediening van de Gigabeat wordt Windows Portable Media Center gebruikt.


De goedkoopste Gigabeat zal circa 300 euro gaan kosten.

    

Vergelijkbare artikelen