FANtv-nl-logo-mobile

iZ, muzikale pretgadget

In Amerika is het al een grote hit, en nu is hij ook in ons land te koop. De iZ, één van de mafste gadgets ooit.


iZ is een bizar groen/wit/oranje wezentje met grote oren, een toetermond, drie rare benen en een speaker in z'n rug. Het ziet er gestoord uit, maar de aaibaarheidsfactor is enorm.De speaker in iZ's rug zit er niet voor niets. Het is een muzikaal genie. Door op verschillende lichaamsonderdelen te drukken, of eraan te draaien, kun je je eigen muziekstukken componeren. Klinkt gestoord? Dat is het ook. Hou je vast.


Druk op de grote oranje knop op iZ's buik, en de pret begint. Eén van de zeven catchy elektronische beats begint namelijk te spelen. Wanneer je aan iZ's rechteroor draait vul je deze beat aan met een van zeven andere extra ritmes. Met z'n linkeroor switch je tussen zeven melodieën. Je maakt het geheel compleet door het ding dat boven iZ's hoofd zweeft een tik te geven, daarmee voeg je scratch geluidseffecten toe. Alsof dit alles nog niet gestoord genoeg is brabbelt iZ dwars door je muziek mee in z'n eigen onverstaanbare taaltje.
Maar het gaat nog verder. Je kunt namelijk je iPod, MP3 speler, CD-speler, platenspeler, whatever, op iZ aansluiten. Plug je audiospeler in en je muziek wordt hardop afgespeeld. Z'n neus zal van kleur veranderen op de maat van de muziek, en z'n ogen bouncen op de beat.


Op papier is iZ een compleet debiel idee. Maar het moment je er een in je handen krijgt, ben je verslaafd. iZ was niet voor niets een enorme hype afgelopen kerst in de Verenigde Staten en in het Verenigd Koninkrijk. Nu is Nederland aan de beurt.

    


iZ kost 50 euro, maar is hier voor 39,95 euro te koop.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl