FANtv-nl-logo-mobile

Er is meer dan iPod

SanDisk opent op een nieuwe website vol de aanval op de iPod en de gebruikers van de meest populaire mp3-speler.


Je hebt iPods en je hebt andere mediaspelers. Apple heeft zijn marketing goed voor elkaar. De iPods zijn hip en stoer. Met de bekende witte dopjes in je oren tel je helemaal mee. En dat terwijl de iPod technisch gezien niet meer of minder is dan de gemiddelde andere mp3- of media-speler.     Voor fabrikanten is het om gek van te worden. Ze kunnen mediaspelers maken met meer mogelijkheden en verbeterde functies, maar de uitsraling en populariteit van een iPod zullen deze nooit krijgen. SanDisk gaat vol in de aanval met een speciale website waar iPod-kuddedieren eens goed te waarheid wordt verteld. En natuurlijk krijgen deze meteen een alternatief voorgeschoteld in de vorm van de SanDisk Sansa e200. Een mediaspeler vergelijkbaar met de iPod Video.


De iPod-gebruikers worden op de website iDont.com neergezet als kuddedieren, domme ezels, koeien, volgzame schapen en apen. Er wordt duidelijk gemaakt dat een iPod niet de beste keuze is als je in alle vrijheid wilt omgaan met je gedownloade muziek. Kortom dat de vrijheid van keuze waarmee Apple de iPod aanprijst meer op de concurrentie dan op het eigen product van toepassing is. Dit wordt nog eens benadrukt met een persiflage op de iPod-commercials.
Het alternatief
Sandisk voert als alternatief de SanDisk Sansa e200 serie op. Dit zijn mp3-spelers zonder harde schijf, maar met flash-geheugen. Sandisk is immers de marktleider wat betreft dit geheugen. 2GBm 4GB en 6GB versies zijn beschikbaar. Voor het tonen van video's en foto's beschikt de speler over een 1.8 TFT kleurenscherm.


iPod-fans zullen ongetwijfeld aanvoeren dat deze Sandisk het niet bij de duurste iPods haalt, maar de boodschap is duidelijk. Er is meer dan iPod alleen.

    


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl