FANtv-nl-logo-mobile

Microsoft komt met webcams

Microsoft gaat zelf webcams produceren. Het betreft camera's die optimaal samenwerken met Windows Live, de opvolger van de MSN Messenger.


  

De camera's zullen te besturen zijn vanuit de Windows Live Messenger. Vanuit dit programma kan de gebruiker in- en uitzoomen en draaien. Ook kunnen er effecten aan het beeld worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld een kloppend hartje. Een andere mogelijkheid is het direct versturen van foto's naar Windows Live Spaces (het huidige MSN Spaces).


Microsoft heeft onder de gebruikers van MSN Messenger een onderzoek gedaan naar de eisen die gesteld worden aan een webcam.


Het topmodel van de twee webcams waarmee Microsoft zomer 2006 komt heeft een high definition resolutie van 1,3 megapixel (video) en 5 megapixel geïnterpoleerd (foto). De camera moet ook bij weinig licht een helder beeld kunnen leveren. De reikwijdte is 71 graden.


Voor het geluid wordt een richtmicrofoon gebruikt die het achtergrond geluid wegfiltert. Van de huidige MSN/webcamgebruikers maakt slechts 20% naast beeld ook gebruik van geluid. De nieuwe cam moet chatten met beeld en geluid populairder maken.


Bovenstaande webcam (de LifeCam VX-6000) moet 100 euro gaan kosten. Daarnaast komt er een goedkope versie van 50 euro (LifeCam VX-3000) met een lagere beeld en geluidskwaliteit. In het najaar wil Microsoft ook met andere Windows Live hardware komen zoals een headset.

Vergelijkbare artikelen