FANtv-nl-logo-mobile

MusicGremlin: Muziek uitwisselen met je mp3-speler

De MusicGremlin is een nieuwe mp3-speler met opmerkelijke nieuwe functionaliteiten. Zo kun je downloaden en muziek uitwisselen zonder computer.   

Krijgt iPod een serieuze concurrent? De introductie van de nieuwe mp3-speler en dowwnloaddienst MusicGremlin is niet ongemerkt voorbij gegaan. Volgens veel deskundigen heeft MusicGremlin de potentie om het Apple erg lastig te gaan maken.


Hun MusicGremlin MG-1000 is een echte muziekspeler. Het afspelen van video's en foto's is geen optie. Wel kan er - naast het beluisteren van wma- en mp3-muziekbestanden naar de fm-radio geluisterd worden.


Direct downloaden van internet
De meerwaarde van de MusicGremlin zit hem in de mogelijkheden om muziek te downloaden en uit te wisselen. Het is namelijk naast een mp3-speler ook een WiFi netwerkapparaatje. Bezitters van een draadloos WiFi-netwerk, en dat zijn steeds meer mensen, kunnen met de MusicGremlin verbinding maken met hun netwerkje en met internet. Met de software die op de speler aanwezig is kunnen ze contact maken met de website Musicgremlin.com, en daar zonder tussenkomst van een computer muziek downloaden.


Muziek uitwisselen
Maar er kan nog meer! Gebruikers kunnen via internet met elkaar muziek uitwisselen. Ook nu weer zonder dat daar een computer voor nodig is. Via het display kunnen ze door de muziekverzameling van een vriend scrollen, en de muziek die ze willen hebben downloaden. Buitenshuis kun je gebruik maken van openbare WiFi-spots gebruiken, en het is ook mogelijk een directe verbinding tot stand te brengen tussen twee MusicGremlins die bij elkaar in de buurt zijn. Hiervoor is dus geen internet nodig.


MusicGremlin heeft voor het uitwisselen van de muziek zijn eigen software geschreven dat ze ook willen verkopen aan fabrikanten van consumenten electronica. De mogelijkheden die de MusicGremlin biedt zal dus in de nabije toekomst waarschijnlijk ook opduiken bij andere audio- en videoapparatuur.De MusicGremlin downloaddienst
De MusicGremlin MG-1000 kost 300 dollar. Voor een abonnement op de muziekdienst betaal je ongeveer 300 dollar per maand. Daarvoor kan onbeperkt gedownload worden uit een catalogus van meer dan twee miljoen nummers. Het is ook mogelijk om zonder abbonement te downloaden, maar dan betaal je 99 cent per dollartrack, en dat is relatief meer. Deze downloaddienst wordt achter de schermen verzorgd door MusicNet. Deze muziekserviceprovider heeft overeenkomsten met 25.000 kleine en vier grote platenlabels. Op de website kun je zoeken in het bestand met beschikbare muziek, en zo kijken of jouw favoriete bands en artiesten daar aanwezig zijn.


Het is jammer dat de MusicGremlin niet meer dan 8 gigabyte aan muziek kan bevatten, want de mogelijkheden om muziek uit te wisselen maken het interessant om een volledige muziekcollectie op de speler te plaatsen. Verder is er weinig aan te merken op deze iPod-concurrent.

Vergelijkbare artikelen