FANtv-nl-logo-mobile

Draadloze koppeling muziek

Logitech komt met een heel mooi systeem om PC en stereoset draadloos met elkaar te koppelen.Uit een Amerikaans onderzoek bleek dat (in dat land) in 40 procent van de huishoudens die over een internetverbinding beschikken muziekbestanden worden afgespeeld via de PC terwijl 33 procent luistert naar internetradio. Toch beluistert nog geen 10 procent deze muziek via hun stereo-installatie. In ons land zal dat niet meer zijn. Zonde, want de geluidskwaliteit van de PC-speakers ligt vaak een stuk lager dan die van de stereoset, en vaak staat de PC niet eens in de huiskamer. En dat terwijl er genoeg apparaten zijn om een koppeling tot stand te brengen.


Logitech komt nu met een eenvoudige draadloze oplossing. Makkelijk om aan te sluiten, en makkelijk in het gebruik.


Het hart van het Logitech Wireless DJ Music System is niet zoals gebruikelijk een kastje, maar een afstandsbediening. Hiermee kun je door de muziekcollectie die op de PC staat bladeren. De afstandsbediening is voorzien van een groot LCD-scherm waarop de mappen met muziek worden afgebeeld. De bediening gaat via een mechanisch scroll-wiel. Alle bekende digitale muziekformaten worden ondersteund. Mp3, iTunes, AAC, WMA, maar ook internetradio kan worden doorgegeven en je kunt met speellijsten werken.


het Logitech Wireless DJ Music System is een op zichzelf staand draadloos systeem. Er hoeft dus geen bestaand draadloos netwerk voor aanwezig te zijn. Het totale systeem bestaat uit drie componenten. Ten eerste een zender die je in de usb-poort van de computer plugt. Component nummer twee is de ontvanger, die je aan de stereo-installatie koppelt (met een gewone audio-plug). Deze ontvanger doet meteen dienst als basisstation voor het laatste component, de afstandsbediening. De ontvanger kan ook - via een hoofdtelefoonaansluiting - gekoppeld worden aan een speakerset.

Volgens Logitech is het bereik van het systeem 50 meter. De stereo kan dus op 50 meter afstand van de PC staan, in een heel ander deel van het huis.


Eind september 2006 komt het muzieksysteem in Europa en Amerika op de markt. De NEderlandse prijs weten we nog niet, maar in Amerika gaat de set 250 dollar kosten. Extra ontvangers kosten 80 dollar per stuk. Er kunnen maximaal vier ontvangers gebruikt worden bij één zender.


Vergelijkbare artikelen